Ombordstigning på ditt flyg

Pass- och säkerhetskontroller och ombordstigning kan ta längre tid än beräknat. Dessa tider kan också variera per flygplats. Se till att du är vid flygplatsen och gaten i tid så att vi kan undvika förseningar, speciellt under de aktiva helgresedagarna.
 
 

Checka in och lämna ditt bagage

För att börja din resa på ett avslappnat sätt kan du enkelt checka in online eller på flygplatsen och lämna in ditt bagage vid någon av bagagelämningsplatserna. Visa tider för incheckning och bagagelämning.

Vill du resa så bekvämt som möjligt? Då rekommenderar vi dig att endast ta med ett litet handbagage. Du kommer att spara mycket tid, speciellt på Amsterdam-Schiphols flygplats där de har en bana endast för små väskor . Om ditt bagage överskrider den tillåtna standardmängden kommer vi att behöva checka in din väska och du behöver betala en avgift för att ta den med dig, på grund av begränsat utrymme ombord.

För att förhindra att du missar din flygning rekommenderar vi dig att alltid ta hänsyn till att säkerhetskontroller, passkontroller och bagageavlämning tar tid.

 
 

Gatetider

Ombordstigningstiden visas både på ditt boardingkort och informationsskärmar vid avgångsgaten. Vi rekommenderar att du befinner dig vid gaten innan ombordstigningen börjar. Hur lång tid det tar mellan ombordstigning och avgång beror på din destination och avgångsflygplats. Kontrollera alltid skärmarna på flygplatsen för eventuella gateändringar och kontrollera ditt flygnummer på skärmen för din avgångsgate för att se till att du är vid rätt gate.

Gaterna är bemannade från 90 till 60 minuter före avgång. Ombordstigning börjar 25 till 60 minuter före avgång. Dessa tider kan variera per flygplats och destination. Amsterdam-Schiphols flygplats, bland andra, erbjuder gångtider på flygplatsen så att du vet när du ska gå till din gate för att komma i tid till ombordstigning.

 
 

Ombordstigning

Både KLM-appen och skärmarna på flygplatsen visar den senaste ombordstigningsstatusen för din flygning. Det är den mest aktuella informationen. Du hittar din ombordstigningstid också på ditt boardingkort. Vänligen observera att denna tid kan ändras på grund av oförutsedda händelser. Se till att komma i tid till din gate så att vi kan se till att ombordstigningen går så smidigt som möjligt och din flygning avgår i tid.

Innan ombordstigningsprocessen bjuder vi in passagerare med nedsatt rörlighet och familjer med spädbarn under två år att gå ombord först. De kommer att följas direkt av våra Business Class- och SkyPriority-passagerare.

På många flygplatser använder vi ombordstigning efter zon. Din zon står på ditt boardingkort och beror på din reseklass, ditt biljettpris och din flygbonus-nivå. Passagerare i zon 1 är de första som får gå ombord, följt av zonerna 2 till 5.

 
 

Ta emot flyginformation på din telefon

Vill du ha koll på den senaste information om din flygning? Använd vår KLM-app för att hitta all information du behöver, eller anmäl dig till vår sms- eller e-posttjänst. Vi kommer att skicka dig din incheckningstid, uppdateringar om gateändringar och information om förseningar och/eller annullering av din flygning. Det kostar inget att anmäla sig till denna tjänst eller att ta emot meddelanden.