Försenat, försvunnet eller skadat bagage

Trots vår omsorg och uppmärksamhet kan det hända att ditt bagage försenas eller försvinner. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär, och vi kommer att göra vårt bästa för att returnera det till dig så snart som möjligt.
 

Rapportera försenat bagage

Om du vid ankomsten till flygplatsen upptäcker att ditt bagage saknas, ber vi dig att genast uppsöka bagageservicekontoret vid flygplatsens bagageutlämning. På Amsterdam Airport Schiphol ligger detta kontor vid bagageutlämningen mittemot bagageband 9.

Ditt bagage kommer att registreras vid bagageservicekontoret och därefter får du en rapport om förlorat bagage (PIR-rapport) med ett personligt referensnummer. Du behöver detta nummer för att kontrollera statusen för ditt försenade bagage. När ditt bagage har lokaliserats, kommer vi att kontakta dig för att ordna med leveransen.

Du bör ha fått en bagageetikett för varje väska som du checkade in före avresa. Se till att spara dessa etiketter tills du har fått allt ditt bagage.

Rapportera försenat bagage online

Du kan även rapportera ditt försenade bagage online, för flygningar som flygs av KLM eller Air France. Detta kan göras inom 2 dagar efter ankomst och endast i ett av följande fall:

  • Din KLM-flygning med avgång från en av utvalda destinationer blev inställd efter det att du lämnat in ditt bagage, men ditt bagage returnerades inte till dig.
  • Du anlände till en av utvalda destinationer men ditt bagage kom inte fram.

Rapportera försenat bagage online

Rapportera nu

 

Spåra försenat bagage

Med hjälp av ditt efternamn och referensnumret som står angivet på din rapport om förlorat bagage (PIR-rapport), kan du kontrollera statusen för ditt försenade bagage online via World Tracer-verktyget.

Spåra ditt försenade bagage 

Bagage som inte har hittats inom 3 dagar

Om ditt bagage inte har hittats inom 3 dagar, kan du använda World Tracer-verktyget för att fylla i en inventarie- och kravlista för bagage (BICF-formulär)  online. Detta formulär kommer automatiskt att visas för dig online efter 3 dagar. Vänligen ange ditt efternamn och filreferensnummer för att logga in och fylla i den nödvändiga informationen. Denna information kommer att hjälpa oss att förfina vår sökning och returnera ditt bagage så snart som möjligt.

Om vi inte har lyckats spåra ditt bagage inom 21 dagar kommer detta formulär att skickas till KLMs kundtjänst.

Så här kontaktar du oss om försenat bagage

När du har anmält ditt saknade bagage kommer du att få ett kontaktnummer. Du kan även nå oss dygnet runt via Facebook  eller Twitter . Lämna endast dina personuppgifter i privata meddelanden.

 

Skadat bagage

Normal användning av ditt bagage kan ge upphov till repor, märken, små bucklor och andra tecken på användning på ditt bagage. Vi ansvarar inte för detta.

Om du upptäcker andra skador på ditt bagage ska det rapporteras till bagageservicekontoret direkt vid ankomsten. Om du upptäcker skadan efter att du har lämnat flygplatsen kan du skicka ett krav till KLMs kundtjänst inom 7 dagar efter ankomst, via brev eller e-postmeddelande.

 

Om något saknas i bagaget

Om något i ditt bagage saknas måste du rapportera det till bagageservicekontoret på flygplatsen direkt vid ankomsten. Om du upptäcker detta efter att du har lämnat flygplatsen, kan du rapportera saknade föremål genom att fylla i e-postformuläret inom 7 dagar efter ankomst.

 

Har du glömt något ombord?

Glömde du ett personligt föremål ombord? Beroende på var och när du lämnade det, så kan du göra så här:

  • Tappade du något ombord på ett KLM-flygplan som anlände till Amsterdam Airport Schiphol?
    Vänligen kontakta Amsterdam Airport Schiphol , även om du tappade något i en av KLMs Crown-lounger världen över.

  • Om du tappade något ombord på ett KLM-flygplan som anlände till en annan flygplats, vänligen kontakta den lokala KLM-personalen på den flygplatsen.

  • Om du tappade något ombord på ett Air France-flygplan, vänligen kontakta Air Frances hittegodskontor . Observera att alla upphittade föremål sparas i upp till 3 månader.

  • Om du blev av med något ombord på ett flygplan som flögs av ett annat flygbolag, råder vi dig att kontakta det berörda flygbolagets kundsupportsavdelning.


Även om KLM gör sitt bästa för att ta hand om upphittade föremål, är vi inte ansvariga för borttappade personliga föremål ombord på våra flygplan.

 

Ankomstrum för premiumresenärer på Schiphol

Om du flyger World Business Class eller är Flying Blue Gold- eller Platinum-medlem kan du rapportera eventuellt försenat eller skadat bagage i vårt ankomstrum för premiumresenärer på Amsterdam Airport Schiphol. Du hittar vårt ankomstrum för premiumresenärer vid bagageutlämningen mittemot bagageband 9, bredvid huvuddisken för rapport av saknat eller skadat bagage.

 

Ersättning

Om din väska har försvunnit, skadats eller om något saknas i den kan du kontakta KLMs kundtjänst för att begära ersättning för kostnader och/eller kompensation.

Vänligen tänk på följande:
  • Om du vill begära ersättning för extra kostnader som tillkommit till följd av den försenade leveransen av ditt bagage, måste du rapportera detta inom 21 dagar från det datum då ditt försenade bagage levererades till dig.
  • Om det försenade bagaget är skadat måste du rapportera skadan inom 7 dagar från det datum då ditt försenade bagage levererades.
Vi har begränsad ansvarighet, så om din väska har försvunnit rekommenderar vi att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag, om det är tillämpligt. De flesta försäkringsbreven lämnar ersättning för förluster utifrån ägodelarnas värde.

Läs mer om KLMs ansvar