Försenat, försvunnet eller skadat bagage

Om ditt bagage trots vår omsorg och uppmärksamhet är försenat eller försvunnet kommer vi att göra vårt bästa för att återbörda det till dig så fort det går.

Rapportera försenat bagage

Om du vid bagageutlämningen upptäcker att ditt bagage saknas ber vi dig att genast uppsöka bagageinformationsdisken i flygplatsens tullhall. På Amsterdam Airport Schiphol ligger denna disk vid bagageutlämningen mittemot bagageband 9.

Ditt bagage kommer att registreras vid bagageservicekontoret och därefter får du en rapport om förlorat bagage (PIR-rapport) med ett personligt referensnummer. Du behöver detta nummer för att kontrollera statusen för ditt försenade bagage. När ditt bagage har lokaliserats, kommer vi att kontakta dig för att ordna med leveransen.

Du bör ha fått en bagageetikett för varje väska som du checkade in före avresa. Se till att spara dessa etiketter tills du har fått allt ditt bagage.

Rapportera försenat bagage online
Du kan även rapportera ditt försenade bagage online (inom 2 dagar) för flygningar med KLM eller AIR FRANCE i följande fall:

 • Ditt KLM-flyg med avresa från en av dessa destinationer blev inställt efter det att du lämnat in ditt bagage, men ditt bagage återlämnades aldrig, eller:
 • Du ankom till en av dessa destinationer men ditt bagage kom inte fram

Rapportera försenat bagage online

Rapportera nu

Spåra försenat bagage

Med hjälp av ditt efternamn och referensnumret som står angivet på din rapport om förlorat bagage (PIR-rapport), kan du kontrollera statusen för ditt försenade bagage online via World Tracer-verktyget.

Spåra ditt försenade bagage

Bagage som inte har hittats inom 3 dagar

Om ditt bagage inte har hittats inom 3 dagar, kan du använda World Tracer-verktyget för att fylla i en inventarie- och kravlista för bagage (BICF-formulär) online. BICF-formuläret kommer att visas automatiskt online om ditt bagage inte har hittats inom 3 dagar. Vänligen ange ditt efternamn och ditt referensnummer. Genom att tillhandahålla fler uppgifter kan vi sedan förfina vår sökning. Denna information kommer att hjälpa oss att återlämna ditt bagage så snart som möjligt.

Om vi inte har lyckats spåra ditt bagage efter 21 dagar kommer ditt BICF-formulär att skickas till KLMs kundtjänst.

Så här kontaktar du oss om försenat bagage

När du har anmält ditt saknade bagage kommer du att få ett kontaktnummer. Du kan även nå oss dygnet runt via Facebook eller Twitter. Lämna endast dina personuppgifter i privata meddelanden.

www.facebook.com/klm

www.twitter.com/klm

Skadat bagage

Normal användning av ditt bagage kan ge upphov till repor, märken och bucklor på dina resväskor samt till andra mindre skador. Vi ansvarar inte för detta.

Om du upptäcker andra skador på ditt bagage ska det rapporteras till oss direkt vid ankomsten. Annars kan du skicka en skriftlig rapport till kundtjänst inom 7 dagar efter ankomst.

Skicka ett e-postmeddelande till KLMs kundtjänst

Om något saknas i bagaget

Om något i ditt bagage saknas måste du rapportera det till bagageservicekontoret på flygplatsen direkt vid ankomsten. Eller så kan du anmäla saknade föremål genom att fylla i vår kundtjänsts e-postformulär inom 7 dagar efter ankomsten.

Skicka ett e-postmeddelande till KLMs kundtjänst

Har du glömt något ombord?

Glömde du ett personligt föremål ombord på ett KLM-flyg som ankom till Amsterdam Airport Schiphol? Det här kan du göra:

 • Låt oss helt enkelt veta via KLM på Facebook eller via KLM på Twitter. KLMs hittegodsteam kommer att börja jobba direkt för att du ska få tillbaka ditt föremål – se bara till att du kontaktar oss inom 3 dagar. Efter 3 dagar lämnas alla upphittade föremål till Customer Contact Center på Amsterdam Airport Schiphol: visa kontaktuppgifter – samt om du blev av med något i en av KLMs Crown-lounger världen över.
 • Om du blev av med något ombord på ett KLM-flyg som ankom på en annan flygplats, kontaktar du den lokala personalen på den flygplatsen.
 • Om du blev av med något ombord på ett Air France-flyg, kontaktar du Air France hittegodskontor. Observera att alla upphittade föremål sparas i upp till 3 månader:
  • Webbplats: airfrance.franceobjetstrouves.fr 
  • Fax: +33 1 41 56 20 68
 • Om du blev av med något ombord på ett flygplan som flögs av ett annat flygbolag, råder vi dig att kontakta det berörda flygbolagets kundsupportsavdelning.

Även om KLM gör sitt bästa för att ta hand om upphittade föremål, är vi inte ansvariga för borttappade personliga föremål ombord på våra flygplan.

Ankomstrum för premiumresenärer på Schiphol

Om du flyger World Business Class eller är Flying Blue Gold- eller Platinum-medlem kan du rapportera eventuellt försenat eller skadat bagage i vårt ankomstrum för premiumresenärer på Amsterdam Airport Schiphol.

Du hittar vårt ankomstrum för premiumresenärer vid bagageutlämningen mittemot bagageband 9, bredvid huvuddisken för rapport av saknat eller skadat bagage.

Ersättning

Om din väska har försvunnit, skadats eller om något saknas i den kan du kontakta KLMs kundtjänst för att begära gottgörelse för kostnader och/eller kompensation.

Vänligen tänk på följande:
 • Om du vill begära gottgörelse för extra kostnader som tillkommit till följd av den försenade leveransen av ditt bagage, måste du rapportera detta inom 21 dagar från det datum då ditt försenade bagage levererades till dig.
 • Om det försenade bagaget är skadat måste du anmäla skadan inom 7 dagar från det datum då ditt försenade bagage levererades.
Vi har begränsad ansvarighet, så om din väska har försvunnit rekommenderar vi att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag, om det är tillämpligt. De flesta försäkringsbreven lämnar ersättning för förluster utifrån ägodelarnas värde.

Skicka ett e-postmeddelande till KLMs kundtjänst
Läs mer om KLMs ansvar