Checka in på flygplatsen

Problem med att checka in online? Checka i så fall in på flygplatsen och lämna in ditt bagage vid någon av bagagelämningsplatserna.

Enkel incheckning i en självbetjäningsautomat

Incheckning online är det snabbaste och enklaste sättet att checka in. Om du inte kan checka in online kan du fortfarande checka in vid någon av våra självbetjäningsautomater på flygplatsen.

Du kan checka in dig själv och dina medresenärer med bara några enkla steg. Precis som när du checkar in online kan du välja din favoritplats ombord.

Så här fungerar automaten:

Steg 1
Stoppa in ditt pass eller flygbonuskort, eller ange ditt biljettnummer eller din bokningskod. Dina bokningsuppgifter visas då på skärmen.

Steg 2
Välj din plats i platsöversikten. Du kan också köpa en plats i Economy Comfort-zonen, en plats med extra benutrymme, eller en föredragen plats. Eller så kan du unna dig en uppgradering till World Business Class! Allt som krävs för ändringen är ett kreditkort.

Steg 3
Skriv ut ditt boardingkort.

Steg 4
Har du bagage som ska checkas in? Lämna över det vid närmaste bagageinlämning och gå till gaten. Trevlig resa!
Om du redan har checkat in kan du också använda automaterna för att skriva ut ditt boardingkort. Dessa är tillgängliga dygnet runt på Amsterdams flygplats Schiphol. På de flesta andra flygplatser finns automater för incheckning och utskrift av boardingkort tillgängliga minst två timmar före flygets avgång.
Visa en lista över flygplatser med automater


Incheckning för flygningar till Asien
Du kan också använda våra automater på kinesiska, koreanska och japanska. Dessa språk talas även av våra assistenter vid gaten. De hjälper dig gärna med att översätta tillkännagivanden och svara på frågor innan ombordstigning.
Läs mer om våra ruttspecifika tjänster

Särskild incheckning för SkyPriority

Sky Priority logo
När du reser i First eller Business Class, eller som Flying Blue Gold- och Platinum-medlem eller SkyTeam Elite (Plus)-medlem i Economy Class, får du tillgång till ett särskilt incheckningsområde med snabb incheckning och bagagelämning.

På Amsterdam Airport Schiphol finns incheckningsområdet för SkyPriority vid incheckningsdiskarna i rad 9, 10 och 11 i avgångshall 2.

Efter incheckning kan SkyPriority-passagerare gå igenom säkerhets- och passkontrollen via den snabba förturskön på ett allt större antal flygplatser över hela världen.

För en supersmidig resa, titta bara efter de röda SkyPriority-skyltarna!

Läs mer om SkyPriority

Incheckningstjänster på Amsterdam Airport Schiphol

Airport map


Om incheckning i en självbetjäningsautomat inte fungerar kan du även checka in vid incheckningsdisken för flyg som avgår samma dag:
• Incheckningsdiskarna för länder utanför Schengen finns i avgångshall 2, diskrad 12 och 13.
• Incheckningsdiskarna för Schengenländer finns i avgångshall 1, vänligen kolla informationsskärmarna på flygplatsen för korrekt diskrad.
Efter incheckning kan du gå vidare till säkerhetskontrollen och sedan till gaten. 


Har du redan ditt boardingkort och reser med endast handbagage? I så fall kan du skippa incheckningen och gå direkt till säkerhetskontrollen:
• För länder utanför Schengen kan du gå till säkerhetskontrollen i avgångshall 2.
• För Schengenländer kan du gå till säkerhetskontrollen i avgångshall 1.

Du kan lämna av ditt bagage varje veckodag från 04:30 i avgångshallen.

Kolla in en översikt av Amsterdam Airport Schiphols avgångsterminaler

Incheckningstjänster på andra flygplatser

Departing from an airport other than Schiphol Airport?

View check-in services per airport >

Bagagelämningsplatser

Om du redan har checkat in behöver du bara lämna över ditt incheckade bagage vid en av bagageinlämningarna eller vid en av självbetjäningsmaskinerna på flygplatsen.

Bra att veta
• På Amsterdam Airport Schiphol finns bagagelämningsplatser för länder utanför Schengen i avgångshall 2, diskrad 12 och 13. För Schengenländer finns dessa i avgångshall 1. Vänligen kontrollera alltid informationsskärmarna på flygplatsen för korrekt diskrad.
• Du kommer att få en bagageetikett för varje väska som du checkar in. Se till att du sparar dessa etiketter tills du har fått ditt bagage på din destination.

Läs mer om bagage
Läs mer om bagagelämningstider

Checkat in? Gå till din Flight Guide

Vill du veta vad som kommer att finnas på menyn och upptäcka allt om din flygresa, besättning och flygplanet du ska åka med? Du kan gå till din Flight Guide genom My Trip. Flight Guide fungerar på alla enheter, så se till att du sparar den i mobiltelefonen eller surfplattan innan du reser!

Flight Guide är tillgänglig för alla KLM-flyg från 31 dagar före avresa.

Gå direkt till Flight Guide