Checka in online

Find the best flight by Benefits Block

Checka in var som helst
Checka in hemifrån eller från kontoret

Välj din egen plats
Välj din plats online och skriv ut ditt boardingkort

Spara tid på flygplatsen
Undvik köerna vid incheckningen

Checka in nu
 

Hur fungerar incheckning online?

Woman booking online

Logga in
Ange ditt biljettnummer eller din bokningskod och flygnumret, eller logga in med din e-postadress och lösenord eller ditt Flying Blue-nummer och lösenord.

Steg 1 – Dina uppgifter
Välj dina flyg och ange namnen på alla andra passagerare i din grupp som du vill checka in.

Steg 2 – Extraval

  • Välj din plats eller boka en extra bekväm plats. Och om du reser ensam kan du använda Meet & Seat för att se vilka som kommer att vara med på din KLM-flygning.
  • Beställ en à la carte-måltid för interkontinentala KLM-flygningar som avgår från Amsterdam
  • Dra nytta av en rabatt om du vill checka in extrabagage mot en avgift.

Steg 3 – Skriv ut dokumenten
Skriv ut ditt boardingkort och boardingkorten för alla passagerare som reser med dig. Du kan även skicka ditt boardingkort med e-post till någon som kan skriva ut det åt dig, eller skriva ut det i en självbetjäningsautomat på flygplatsen.

Eller beställ ett elektroniskt boardingkort
På många rutter kan du beställa ett elektroniskt boardingkort. Du kan ta emot det på en smartphone, PDA, Blackberry eller mobiltelefon med Internetanslutning. Text- eller e-postmeddelandet som du får innehåller all flyginformation och en streckkod som kan avläsas på flygplatsen. Läs mer om elektroniska boardingkort..

I vissa fall kan det hända att ett boardingkort inte finns tillgängligt. Då måste du skriva ut din incheckningsbekräftelse och byta in den mot ett boardingkort på flygplatsen.

Lämna in incheckat bagage på flygplatsen
När du checkat in är allt du behöver göra före avgång att lämna in ditt incheckade bagage vid en baggage drop-off på flygplatsen. På de flesta flygplatser kan du lämna in bagaget 2 timmar innan flyget avgår.

Visa stängningstiderna för bagagelämningsplatser.

Avbryta en incheckning
När du har checkat in kan du avbryta incheckningen om du till exempel bestämmer dig för att boka ett senare flyg. Gå till 'Checka in online' på KLM.com, klicka på 'Återkalla min incheckning'. Sedan anger du ditt biljettnummer eller bokningskod. Om du vill boka ett senare flyg kan du kontakta telefonbokningen.

Kontakta telefonbokningen

Kan jag checka in online?

Du kan checka in på KLM.com från 30 timmar till 1 timme före avgång för de flesta flygningar.

Undantag till incheckningstider:

  • Till och från USA: från 24 timmar till 1 timme före avgång
  • Från Etiopien, Ghana, Kenya eller Sudan: från 30 timmar upp till 1,5 timme före avgång.
  • Aeroméxico- och China Eastern-flygningar: från 24 timmar före avgång

Om din returflygning kommer att göras inom 24 timmar från utresan kan du checka in samtidigt för din returflygning.

Det är möjligt att checka in online på KLM.com om din resa börjar med en flygning med KLM, AIR FRANCE, Alitalia, Aeroméxico, CityJet, Delta Air Lines och Kenya Airways, China Southern Airlines, China Airlines, LOT och Tarom när du avgår från Amsterdam. (På din bokningsbekräftelse står det vilket flygbolag som utför din flygresa.)

Incheckning online är inte möjligt för:

  • Passagerare som har begärt assistans och som reser utan sällskap av en person som är minst 15 år gammal och som anges på samma reservation;
  • Passagerare vars flyg avgår från flygplatser som inte erbjuder alternativet incheckning online;
  • Passagerare som reser med tåg från Bryssels järnvägsstation syd eller Antwerpens centralstation till Amsterdams flygplats Schiphol.

I dessa fall ska du checka in på flygplatsen.

Visa incheckningstjänster per flygplats

Till och från USA

För flygresor till eller från USA är det möjligt att checka in online från 24 timmar till 1 timme före avgång.

Till USA
På grund av restriktioner avseende immigration, säkerhet samt flygplatsens egna begränsningar är det vissa flygplatser som inte tillåter utskrift av egna boardingkort före avgång. I sådana fall kan du checka in i en automat eller vid incheckningsdisken på flygplatsen.

Om ditt pass har utfärdats av ett land som lyder under Visa Waiver-programmet måste du ansöka om ESTA-godkännande, helst 72 timmar före avgång.

Du måste alltid ha ett ESTA-godkännande för att få checka in online på KLM.com, såvida du inte har permanent uppehållstillstånd i USA.

Läs mer om att resa till USA

Från USA
Om du reser från USA och du vill checka in online via KLM.com kommer du att skickas vidare till Delta Air Lines webbplats. Detta innebär att det inte är möjligt att boka plats för extra bagage via KLM.com.

Om du reser från Chicago, Houston, Miami, San Francisco eller Washington DC kan du dock checka in via KLM.com och boka plats för extra bagage om du vill.

Checkat in? Gå till din Flight Guide

Vill du veta vad som kommer att finnas på menyn och upptäcka allt om din flygresa, besättning och flygplanet du ska åka med? Du kan gå till din Flight Guide genom My Trip. Flight Guide fungerar på alla enheter, så se till att du sparar den i mobiltelefonen eller surfplattan innan du reser!

Flight Guide är tillgänglig för alla KLM-flyg från 31 dagar före avresa.

Gå direkt till Flight Guide