Checka in med mobiltelefonen

Checka in för ditt flyg var som helst, när som helst. Använd helt enkelt din mobiltelefon. Vi gör det ännu lättare: för de flesta flyg kan du även få ett elektroniskt boardingkort i din mobiltelefon.

Kan jag checka in via mobiltelefonen?

Du kan använda mobil incheckning:

  • med din mobiltelefon med internetåtkomst.
  • åt dig själv och åt alla övriga resenärer i din grupp.
  • för alla KLM-flygningar och många andra flygningar.


Några undantag gäller för incheckning på KLM.com för mobilen. Det är samma undantag som gäller för incheckning online via den fullständiga versionen av KLM.com.

Läs mer om att checka in online

Hur fungerar det?

Mobile check-in

Steg 1 – KLM.com för mobilen
Använd din mobiltelefon och gå till ’www.KLM.com’ och gå sedan till ’incheckning’. Om du har fått ett sms om incheckning kan du hoppa över detta steg och använda länken i sms:et.  
 
Steg 2 – Logga in
Ange ditt e-biljettnummer eller bokningskod och flygnummer, så visas dina personuppgifter på skärmen. 

Steg 3 – Plats och bagage
Du får se ditt anvisade stolsnummer på flygplanet. Om du vill kan du byta plats, eller så kan du välja en plats med mer komfort. Vill du ta med dig mer bagage? Boka det och få 20 % rabatt!

Steg 4 – Boardingkort
Beroende på din rutt och de möjligheter du har genom ditt mobiltelefonabonnemang, kan du få ditt boardingkort via e-post. Streckkodens kvalitet kommer att vara densamma oavsett i vilken form du får den.

  • E-post: Du får ett meddelande med dina incheckningsuppgifter och en streckkod.


Om du inte kan ta emot ett elektroniskt boardingkort för ditt flyg, kan du skriva ut ditt boardingkort hemma eller på flygplatsen.

Vad är ett elektroniskt boardingkort?

Mobile electronic boarding card

Ett elektroniskt boardingkort innehåller alla dina flyguppgifter och en streckkod som kommer att skannas på flygplatsen vid ombordstigningen. Detta innebär att du inte behöver skriva ut boardingkortet.

Med streckkoden och ditt pass eller din id-handling kan du gå igenom alla kontrollerna på flygplatsen. Det elektroniska boardingkortet gör, precis som ett boardingkort av papper, att du kan använda alla tjänster på flygplatsen.

Ett elektroniskt boardingkort visar ingen information om ditt Flying Blue-medlemskap, så se till att du även tar med dig ditt Flying Blue-medlemskort för att kunna dra nytta av alla de fördelar som erbjuds på din medlemsnivå!

Kontrollera om ett elektroniskt boardingkort är tillgängligt för din avreseflygplats

Hur kan jag skriva ut ett boardingkort om jag behöver det?

Om din telefons batteri skulle ta slut eller om du har glömt din mobiltelefon, kan du fortfarande skriva ut boardingkortet i en av våra automater eller vid en incheckningsdisk på flygplatsen. Detta kan göras fram till 30 minuter före avresa.  

Visa incheckningstjänsterna efter avreseflygplats

Checka in bagage

Efter att du har checkat in kan du lämna ditt incheckade bagage vid en bagagelämningsplats på flygplatsen.

Visa öppettider för bagagelämningsplatser

Checkat in? Gå till din Flight Guide

Vill du veta vad som kommer att finnas på menyn och upptäcka allt om din flygresa, besättning och flygplanet du ska åka med? Du kan gå till din Flight Guide genom My Trip. Flight Guide fungerar på alla enheter, så se till att du sparar den i mobiltelefonen eller surfplattan innan du reser!

Flight Guide är tillgänglig för alla KLM-flyg från 31 dagar före avresa.

Gå direkt till Flight Guide