Allt om hållbart resande

Flygresor förenar människor runt om på jorden och skapar välfärd och arbetstillfällen världen över. Tyvärr påverkar det också miljön. Det är därför vi aktivt arbetar med att minska, kontrollera och kompensera CO₂-utsläppen.
 

Bluey mascot plane


 

KLM CO₂ Reduction Roadmap

Vi anser att det är viktigt att ta sitt ansvar som en av de största företagen inom flygindustrin. Därför har vi CO₂ Reduction Roadmap, en plan som kombinerar dagens tillgängliga lösningar med morgondagens innovativa utvecklingar. Vårt nuvarande mål är att minska CO₂ per passagerare med 20 % till 2020 (i jämförelse med 2011). I slutet av 2017 hade vi redan minskat vår CO₂ med 16 %.

Läs mer om CO₂ Reduction Roadmap.

 
 

CO2ZERO

Förutom de investeringar vi gör för att minska CO₂ vet vi att passagerarna vill spela en egen, aktiv roll i arbetet med att minska sin miljöpåverkan. Därför initierade vi kompensationstjänsten CO2ZERO år 2008; med ett litet bidrag kan du göra din flygning CO₂-neutral. Genom att använda denna tjänst investerar du i projekt för minskning av CO₂-utsläpp med Gold Standard för Global Goals-märkningen. Förutom att minska CO₂ främjar dessa projekt också lokal hållbar utveckling.

Se den faktiska beräkningen per destination (endast tillgänglig på engelska).


Dessa beräkningar baseras på flygplanstyp, flygningens längd och den historiska kabinfaktorn för en specifik flygning. Vår CO2ZERO-tjänst är kort sagt det enklaste och effektivaste sättet att flyga CO₂-neutralt. Du kan enkelt kompensera CO₂-utsläppen från dina flygningar online när du bokar eller via Min Resa.

Kontrollen av utsläppsdata och beräkningen av koldioxidutsläpp utförs av KPMG Sustainability.

Ladda ner KPMG:s deklaration eller beskrivningen för deras beräkningsmetod.
 
 

KLM Takes Care

Bluey mascot plane
Medan vi naturligtvis vill begränsa vår miljöpåverkan när det är möjligt, sträcker sig vår ambition längre. Vi arbetar inte bara med att hitta de bästa lösningarna för att uppnå det målet, vi strävar också aktivt efter att ge ett positivt bidrag till samhället. Och i dessa ansträngningar välkomnar vi alla bra idéer. På KLM:s plattform Takes Care  kan du hitta exempel på vad vi gör för att uppnå en mer hållbar luftfart.