Allt om hållbart resande

Flygresor förenar människor runt om på jorden och skapar välfärd och arbetstillfällen världen över. Tyvärr påverkar det också miljön. Det är därför vi aktivt arbetar med att minska CO₂-utsläppen, och tar initiativet till att skapa en mer hållbar framtid för luftfart.
 

Bluey mascot plane


 

Fly Responsibly

Fly Responsibly är vårt engagemang för att ta initiativet till att skapa en mer hållbar framtid för luftfart. Vi investerar och utvecklas ständigt för att göra våra produkter och processer mer hållbara. Men det krävs mycket mer. Vi vet att det innebär ett stort ansvar att driva ett flygbolag: att se till att våra barn också har en planet att utforska. Med introduktionen av Fly Responsibly uppmärksammar vi världen om vårt gemensamma ansvar. Vi kan endast lyckas om vi arbetar tillsammans, så hjälp oss att skapa en mer hållbar framtid.

Läs här vad du kan göra. 

 
 

KLMs färdplan för koldioxidminskning

Vi tycker att det är viktigt att ta ansvar för vårt koldioxidavtryck, eftersom vi är en av de största företagen inom flygindustrin. Därför har vi Carbon Reduction Roadmap, en plan som kombinerar dagens tillgängliga lösningar med morgondagens innovativa utvecklingar. Vårt nuvarande mål är att minska CO₂ per passagerare med 20 % till 2020 (i jämförelse med 2011). Vi är på rätt väg: i slutet av 2018 hade vi redan minskat våra koldioxidutsläpp med 17 %.

Vi har redan börjat fundera över framtiden efter 2020. År 2030 kommer vi att sträva efter en minskning på 15 % av vårt totala koldioxidavtryck, jämfört med 2005.

Läs mer om Carbon Reduction Roadmap. 

 
 

KLM Takes Care

Bluey mascot plane
While we naturally want to limit our environmental impact whenever possible, our ambition extends further. Not only are we working on finding the best solutions for attaining that goal, we’re also pro-actively striving to make a positive contribution to society. And in those efforts, every good idea is welcome. On the KLM Takes Care platform , you’ll find examples of what we are doing to achieve more sustainable aviation.