Kostnader och återbetalningar

Vi vill att alla resenärer ska få sitta där de vill. Det är därför som du kan välja och ändra ordinarie platser kostnadsfritt under incheckningen på KLM.com eller i KLM-appen. Du kan välja en ordinarie plats i förväg eller välja en specialplats mot en avgift.
 

Kostnader och rabatter

  • Du kan välja valfri tillgänglig ordinarie plats kostnadsfritt under incheckningen.
  • Men om du behöver lite extra trygghet, kan du även välja en ordinarie plats före incheckningen på långdistansflygningar som flygs av AIR FRANCE eller KLM och på rutter inom Europa som flygs av KLM.
  • För de flesta passagerare är denna tjänst tillgänglig mot en avgift, men vissa resenärer är undantagna.
  • Economy Comfort-platser, platser med extra benutrymme och föredragna platser kan bokas mot en avgift på dessa KLM-flygningar. Läs mer om att välja mer komfort.


Fullt flexibla biljetter


Med en biljett som ger dig rätt att ändra och/eller avboka din resa (biljettyp Y, B eller M) kan du även välja ordinarie platser kostnadsfritt när som helst. Om du inte är säker på vilken biljettyp du har bokat kan du logga in på Min Resa och gå till ”Välj plats” för att se om det tillkommer en avgift.


Gruppbokningar

  • Gruppresenärer kan välja ordinarie platser gratis för alla i gruppen från åtta dagar före avgång fram tills incheckningen stänger.
 

Flygändringar

Om du bokade en plats och senare ändrade ditt flyg, då kan du välja samma platstyp kostnadsfritt på ditt nya flyg.

Om vi ändrar ditt flyg kommer vi att göra allt vi kan för att se till att du får den plats som du ursprungligen valde. Ibland sker dock ett flygplansbyte. Då går vi över till plan B. Det betyder att vi kommer att göra vårt yttersta för att erbjuda dig vårt bästa alternativ; en likvärdig extra bekväm platstyp eller ordinarie plats (fönster/gång/mitt) som du ursprungligen bokade. Vi kommer även försöka se till att gruppresenärer får sitta tillsammans. Läs villkoren och bestämmelserna för platsval.

 

Återbetalningar

Vi beklagar om du inte kunde sitta där du ville! I de sällsynta fall då vi inte kan ge dig samma platstyp med extra komfort, kan du begära en återbetalning av kostnaderna för din ursprungliga plats. Det kan du även göra om du bokade en ordinarie plats mot en avgift men blev tilldelad en annan plats av oss.


Läs mer och ansök om en återbetalning