Kinesisk far och dotter

Önskemål om särskilda platser

Du kan begära flera särskilda platsval när du flyger med oss. Vissa önskemål kan göras via KLMs kundtjänst och andra kan du enkelt göra online eller offline på egen hand.

Storväxta passagerare

För att säkerställa att alla ombord får en bekväm och säker flygning ska alla passagerare smidigt kunna flytta armstöden upp och ner på sin plats ombord. Utrymmet mellan armstöden per flygplanstyp:
 
Airbus A330:
 • 46 cm (18 tum) i Economy Class
 • 50 cm (20 tum) i Business Class
 
Boeing 747:
 • 44 cm (17,5 tum) i Economy Class
 • 50 cm (20 tum) i Business Class
 
Boeing 777:
 • 43 cm (17 tum) i Economy Class
 • 50 cm (20 tum) i Business Class
 
Boeing 787-9:
 • 43 cm (17 tum) i Economy Class
 • 53 cm (21 tum) i Business Class
 
Boeing 737:
 • 43 cm (17 tum) i Economy Class
 • 43 cm (17 tum) + ledig plats bredvid dig i Business Class
 
Embraer 175/190:
 • 45 cm (18 tum) i Economy Class
 • 45 cm (18 tum) + ledig plats bredvid dig i Business Class

 
Om du tar upp en del av platsen/platserna bredvid på en KLM-flygning råder vi dig att boka en extra intilliggande plats i förväg. För din säkerhet, om du inte har bokat en andra intilliggande plats och ingen andra plats finns tillgänglig i samma reseklass på din flygning, är du inte tillåten att resa.
 

En andra intilliggande plats kan endast köpas genom att ringa till KLMs kundtjänst. Du kommer att få en rabatt på 25 % på den andra platsen. Om det vid avgång fanns en ledig plats i samma reseklass på din flygning, kan du ansöka om en återbetalning av kostnaden för den andra platsen.

Om du har bokat 2 platser kommer ett specifikt par platser att tilldelas dig. Du kan tyvärr inte se eller ändra dessa platser online. Du kommer att behöva checka in vid incheckningsdisken på flygplatsen. Om du har köpt en andra intilliggande plats gäller ändå den tillåtna standardmängden bagage för 1 passagerare, som du kan hitta på din biljett. Du kan arrangera extra bagage när du checkar in vid disken på flygplatsen. Läs mer om ditt bagage.

Skulle du vilja ha lite mer benutrymme utöver din andra plats? Inom Economy Class erbjuder vi Economy Comfort-platser på både europeiska flygningar och interkontinentala flygningar, som har mer benutrymme och bakåtlutning.

Platser för spädbarn och barn

Vill du boka en plats för ett barn? I de flesta fall kan du boka en plats på samma sätt som du kan boka för en vuxen. Dock finns det några undantag, som t.ex. att resa med fler än ett spädbarn eller om ditt barn behöver Unaccompanied Minor-tjänsten. Läs mer om (att boka) platser för barn.

Gruppresor - 10 eller fler platser

Vill du boka 10 eller fler platser på samma flygning? KLM erbjuder dig fördelen av konkurrenskraftiga grupp-priser, flexibla biljettalternativ och dedikerad support när du bokar din grupps resor. Gruppresenärer kan välja ordinarie platser utan kostnad för alla i gruppen från åtta dagar före avgång fram tills incheckningen stänger.

Läs mer om gruppbokningar.

Du kanske vill veta mer om ...