À la carte-meny i Economy Class

Gläd dig åt ett större måltidsurval på din KLM-flygning! Välj mellan fem utsökta à la carte-måltider i Economy Class. Att beställa är enkelt att göra online på KLM.com.

Njut av à la carte

Eftersom smaken är olika erbjuder vi flera olika alternativ. Utöver våra standardmåltider kan du även njuta av fem goda à la carte-måltider i Economy Class på interkontinentala KLM-flygningar, som avgår från Amsterdam till alla destinationer med undantag för Tel Aviv och Toronto.

Du kan beställa à la carte-måltider på KLM.com:

  • Under bokningen och på Min Resa: från och med 90 dagar fram till 48 timmar före avresa
  • Vid incheckning online: mellan 30 och 24 timmar före avresa


Varje måltid kostar från 12 EUR eller 4 200 Flying Blue Miles (det senare alternativet måste bokas under Min Resa )

Eftersom vi serverar ett begränsat antal à la carte-måltider per flygning ska du se till att beställa så tidigt som möjligt. Om du har beställt en specialmåltid av religiösa, dietetiska eller medicinska skäl kan du inte beställa en à la carte-måltid.

Beställ en à la carte-måltid

Min Resa

Kaptenens val

Upptäck cockpitens à la carte-favoriter. Börja måltiden med en spröd millefeuille med lax, dillkräm och grön sparris.

Avnjut sedan huvudrätten bestående av bräserat kalvkött med mild pepparrotssås. Till det serverar vi läcker kumminpotatis och en hälsosam dos med spenat, morötter och lök.

Slutligen kan du förföra sinnena med vår berömda choklad- och kokosmousse. Till kaffet eller teet skämmer vi bort dig med extra godsaker.

Champagnefröjd

Unna dig själv ren lyx med en liten flaska champagne och extra godsaker till kaffet eller teet. Som aptitretare till champagnen serveras sillkaviar med pommes tzarine – fluffigt potatismos med gräddfil och gräslök.

Din sallad med lättrökt, sesamtäckt tonfisk serveras på romansallad med en traditionell caesardressing toppad med riven parmesanost.

Därefter får du njuta av tunt skivad, mör entrecote tillagad i en het koreansk marinad. Rätten ackompanjeras av wokade grönsaker och en wrap fylld med stekt ris.

Din festmåltid avslutas med körsbär marinerade i balsamvinäger, kanelmousse och maräng.

Japansk njutning

Uppskattar du elegansen i japansk matlagning? Skäm bort dig med de raffinerade smakerna från soluppgångens land!

Du börjar måltiden med den japanska delikatessen sushi, en wakamesallad (tång) och lättrökt lax med wasabimajonnäs.

Detta följs av en ljuvlig kycklingrätt med ångkokt ris och grönsaker och en sallad bestående av japanska sobanudlar och sesamfrön. Som efterrätt serverar vi vaniljmousse med jordgubbskompott.

Bella Italia

En Bella Italia-måltid innehåller Italiens mest delikata smaker!

Vi startar med att servera antipasto med oliver, kronärtskocka, oliver, marinerad getost, fylld salami, spinata romana och prosciutto på en bädd av blandade grönsaker.

Därefter kan du avnjuta av huvudrätten som består av pasta carbonara med pancetta och ostsås, som toppas med pinjenötter.

Som tillbehör serverar vi en traditionell capresesallad med mozzarella, tomat och pesto och som efterrätt tiramisu.

Indonesiska risrätter

En indonesisk rismåltid med dess många smakrika maträtter är en mycket omtyckt mattradition bland holländare. Njut av smakerna på detta berömda matarv!

Din indonesiska rismåltid inleds med en kohodosallad med sötpotatis, räkor marinerade i kokosnöt och citrongräs och en asiatisk fruktsallad med söt sojasås.

Huvudrätten är biff Rendang som är en något kryddstark indonesisk kalops med basmatiris och skivade bönor med kryddstark sambalsås vid sidan om.

Som tillbehör kan du avnjuta en ketopraksallad med tunna nudlar och grönsaker och som efterrätt serverar vi spekkoek.

Återbetalning

Om den måltid som du har beställt mot all förmodan inte skulle finnas tillgänglig kan du alltid när du är ombord välja mellan våra standardmåltider som tillretts av stjärnkockar. Du kan i så fall begära återbetalning av kostnaden för din à la carte-måltid.


Ansök om en återbetalning

Läs de allmänna villkoren för à la carte-måltider i Economy Class