Middag Business Class

Njut av kvalitetsmåltider som tillretts av stjärnkockar! I KLM Business Class kan du även njuta av fina viner och ett stort urval drycker och tilltugg.

World Business Class

Vi ser till att du endast får det allra bästa på KLMs samtliga interkontinentala flygningar. Innan flygplanet ens har lämnat marken välkomnar vi dig ombord med ett glas champagne eller fruktjuice.

Måltider
Njut av en specialmåltid som har tillretts av den nederländska stjärnkocken Jonnie Boer* och serveras på en servis som har skapats av nederländska designern Marcel Wanders. Du skapar din egen middag av följande alternativ:

  • Välj mellan en kall förrätt eller en vegetarisk soppa.
  • Ett urval av flera huvudrätter, som anpassas efter tiden på dagen.
  • Ett urval av flera efterrätter, t.ex. paj, färsk frukt och olika sorters ostar som serveras tillsammans med ett glas portvin eller dessertvin.


På KLM-flygningar som varar längre än åtta timmar och ankommer tidigt på morgonen kan du välja vad du vill ha till frukost. Vi erbjuder olika sorters ägg, pannkakor, yoghurt, müsli, cornflakes, bröd med olika pålägg och frukt.

Vi varierar våra menyer regelbundet och använder färska ingredienser när det är möjligt.

Drycker
Under din flygresa med KLM kan du alltid välja mellan många olika drycker, från läsk och färsk fruktjuice till öl och mineralvatten. Vi serverar även varma och kalla drycker (med eller utan alkohol) till din måltid.

Ett glas gott vin är ett perfekt tillbehör till din middag. Våra vinkypare väljer ut förstklassiga och prisbelönta viner som är särskilt sammansatta att avnjutas på hög höjd.

Mellanmålstilltugg
Mellan måltiderna erbjuder vi ett stort urval olika sunda, salta och söta tilltugg, t.ex. läckra smörgåsar, råa grönsaker med dipsås och ekologisk glass från Australien.

Till och från Asien

På alla KLM-flygningar till och från Kina, Indien, Japan och Korea serverar vi även traditionella asiatiska maträtter som serveras på asiatiska serviser.

Läs mer om asiatiska måltider ombord

*specialmåltider som uppfyller din diet eller religion förbereds av andra kökschefer

Europa Business Class

Om du flyger inom Europa kan du njuta av utsökta måltider som skapats av nederländska stjärnkockar och serveras på en bordsservis som designats av Marcel Wanders.


  • Vi erbjuder en kall måltid på samtliga KLM Cityhopper-flygningar och alla KLM-flygningar som varar under 120 minuter. Beroende på vilken tid på dagen det är serverar vi ett urval av olika fräscha smörgåsar, huvudrätt med en sallad eller en tapastallrik, tillsammans med ekologisk yoghurt, hors d’oeuvre och/eller efterrätt.
  • På de flesta KLM-flygningar som varar längre än 120 minuter* serverar vi en utsökt trerättersmiddag där du kan välja mellan två varma huvudrätter tillagade av nederländska stjärnkocken Onno Kokmeijer. På dessa KLM-flygningar åtföljs alla måltider av en förrätt och en efterrätt.

* destinationer: ALC, ATH, HEL, IBZ, IST, KBP, LED, LIS, MAD, OTP, SVO och VLC.

Vi använder färska ingredienser när det är möjligt och varierar mellan fyra veckomenyer varje månad.

Drycker
Under din KLM-flygning inom Europa kan du alltid välja mellan många olika drycker, från läsk och färsk fruktjuice till öl och mineralvatten. Vi serverar även varma och kalla drycker (med eller utan alkohol) till din måltid.

Ett glas gott vin är ett perfekt tillbehör till din middag. Våra vinkypare väljer ut de bästa vinerna åt dig som du kan njuta av uppe i luften.

Bokat ett flyg? Se menyn

Vill du veta vad som kommer att finnas på ditt flygs meny (och upptäcka allt om din besättning och flygplanet du ska åka med)? Från 6 dagar före ett KLM-flygs avresa kan du gå till flygguiden via Min Resa.

Gå direkt till flygguiden