Middag Business Class

Njut av kvalitetsmåltider som tillretts av stjärnkockar! I KLM Business Class kan du även njuta av fina viner och ett stort urval drycker och tilltugg.
 

World Business Class

Vi ser till att du endast får det allra bästa på KLMs samtliga interkontinentala flygningar. Innan flygplanet ens har lämnat marken välkomnar vi dig ombord med ett glas champagne eller fruktjuice.

Måltider
Njut av en specialmåltid som har tillretts av den nederländska stjärnkocken Jonnie Boer* och serveras på en servis som har skapats av nederländska designern Marcel Wanders. Du skapar din egen middag av följande alternativ:

 • Ett urval av en kall förrätt eller en vegetarisk soppa.
 • Ett urval av flera huvudrätter, som anpassas efter tiden på dagen.
 • Ett urval av flera söta efterrätter, färsk frukt och olika sorters ostar som serveras tillsammans med ett glas portvin eller dessertvin.


På KLM-flygningar som ankommer tidigt på morgonen kan du välja vad du vill ha till frukost. Vi erbjuder söt eller saltig frukost, yoghurt, granola, olika typer av bröd och frukt.

Vi varierar våra menyer regelbundet och använder färska ingredienser när det är möjligt.

När som helst för dig

Med När som helst för dig, kommer du att få en riktig matupplevelse! Du kommer att få välja vad och när du vill äta under din flygning. Din middag kommer att serveras med en riktig restaurangkänsla, när det passar dig bäst, helt anpassat till ditt personliga schema.

Utöver våra färskt tillagade måltider, serverar vi också ett speciellt urval av 5 maträtter med När som helst för dig. Det är upp till dig om du vill bli serverad dessa rätter utöver din standardmåltid, eller skippa standardmåltiden helt och spara aptiten för en fullständig När som helst för dig-upplevelse.

När som helst för dig är tillgängligt för World Business Class-passagerare på följande rutter:

 • Amsterdam - Johannesburg
 • Amsterdam - Bangkok
 • Amsterdam - Tokyo
 • Amsterdam - Osaka

Vänligen observera: den fullständiga När som helst för dig-tjänsten (inklusive När som helst för dig-maträtter) finns inte tillgänglig på nattflygningarna listade nedan. På dessa nattflygningar serverar vi dock färskt tillagade måltider och frukost, såväl som kompletterande drycker.

 • Johannesburg till Amsterdam
 • Amsterdam till Bangkok
 • Amsterdam till Tokyo
 • Amsterdam till Osaka

Drycker
Under din KLM-flygning kan du alltid välja mellan många olika drycker, från läsk och färsk fruktjuice till öl och mineralvatten. Vi serverar även varma och kalla drycker (med eller utan alkohol) till din måltid.

Ett glas gott vin är ett perfekt tillbehör till din middag. Våra vinkypare väljer ut de bästa vinerna åt dig som du kan njuta av uppe i luften.

Mellanmålstilltugg
Mellan måltiderna erbjuder vi ett stort urval olika sunda, salta och söta tilltugg

Till och från Asien

På alla KLM-flygningar till och från Kina, Indien, Japan och Korea serverar vi även traditionella asiatiska maträtter som serveras på asiatiska serviser.

Läs mer om asiatiska måltider ombord

* specialmåltider som uppfyller din diet eller religion förbereds av andra kökschefer.

 

Europe Business Class

Om du flyger inom Europa kan du njuta av utsökta måltider som skapats av nederländska stjärnkockar och serveras på en bordsservis som designats av Marcel Wanders.

 • Vi erbjuder en kall måltid på samtliga KLM Cityhopper-flygningar och alla KLM-flygningar som varar under 120 minuter. Beroende på vilken tid på dagen det är serverar vi ett urval av olika fräscha smörgåsar, huvudrätt med en sallad eller en tapastallrik, tillsammans med ekologisk yoghurt, hors d’oeuvre och/eller efterrätt.
 • På de flesta KLM-flygningar som varar längre än 120 minuter* serverar vi en utsökt trerättersmiddag där du kan välja mellan två varma huvudrätter tillagade av nederländska stjärnkocken Onno Kokmeijer. På dessa KLM-flygningar åtföljs alla måltider av en förrätt och en efterrätt.

* destinationer: ALC, ATH, HEL, IBZ, IST, KBP, LED, LIS, MAD, OTP, SVO, TLV och VLC.

Vi använder färska ingredienser när det är möjligt och varierar mellan fyra veckomenyer varje månad.

Drycker
Under din KLM-flygning inom Europa kan du alltid välja mellan många olika drycker, från läsk och färsk fruktjuice till öl och mineralvatten. Vi serverar även varma och kalla drycker (med eller utan alkohol) till din måltid.

Ett glas gott vin är ett perfekt tillbehör till din middag. Våra vinkypare väljer ut de bästa vinerna åt dig som du kan njuta av uppe i luften.

 

Bokat ett flyg? Se menyn

Vill du veta vad som kommer att finnas på ditt flygs meny (och upptäcka allt om din besättning och flygplanet du ska åka med)? Från 31 dagar före ett KLM-flygs avresa kan du gå till Flight Guide via Min Resa.

Gå direkt till Flight Guide