Middag Business Class

Njut av kvalitetsmåltider som tillretts av stjärnkockar! I KLM Business Class kan du även njuta av fina viner och ett stort urval drycker och tilltugg.
 

World Business Class

Vi ser till att du endast får det allra bästa på KLMs samtliga interkontinentala flygningar. Innan flygplanet ens har lämnat marken välkomnar vi dig ombord med ett glas champagne eller fruktjuice.

Måltider

Njut av en specialmåltid som har tillretts av den nederländska stjärnkocken Jonnie Boer* och serveras på en servis som har skapats av nederländska designern Marcel Wanders. Du kan skapa din egen middag av följande alternativ:

  • Ett urval av en kall förrätt eller en vegetarisk soppa.
  • Ett urval av flera huvudrätter, som anpassas efter tiden på dagen.
  • Ett urval av flera söta efterrätter, färsk frukt och olika sorters ostar som serveras tillsammans med ett glas portvin eller dessertvin.

Vi varierar våra menyer regelbundet och använder färska ingredienser när det är möjligt. På KLM-flygningar som ankommer tidigt på morgonen kan du välja vad du vill ha till frukost. Vi erbjuder söt eller saltig frukost, yoghurt, granola, olika typer av bröd och frukt.

* Specialmåltider som uppfyller din diet eller religion förbereds av andra kökschefer.

Drycker och tilltugg

Under din KLM-flygning kan du alltid välja mellan många olika drycker, från läsk och färsk fruktjuice till öl och mineralvatten. Vi serverar även varma och kalla drycker (med eller utan alkohol) till din måltid.

Ett glas gott vin är ett perfekt tillbehör till din middag. Våra vinkypare väljer ut de bästa vinerna åt dig som du kan njuta av uppe i luften.

Mellan måltiderna erbjuder vi ett urval av sunda, salta och söta tilltugg

Till och från Asien

På alla KLM-flygningar till och från Kina, Indien, Japan och Korea erbjuder vi traditionella asiatiska maträtter som serveras på asiatiska serviser.

Läs mer om

 

Europe Business Class

Om du flyger inom Europa kan du njuta av utsökta måltider som skapats av nederländska stjärnkockar och som serveras på en bordsservis designad av Marcel Wanders.

  • Vi erbjuder en kallrätt på alla KLM Cityhopper-flygningar och alla KLM-flygningar som varar under 120 minuter. Beroende på vilken tid på dagen det är serverar vi ett urval av färska smörgåsar eller en huvudrätt med sallad, tillsammans med ekologisk yoghurt, hors d’oeuvre och/eller efterrätt.
  • På de flesta KLM-flygningar som varar längre än 120 minuter* serverar vi en utsökt trerättersmiddag där du kan välja mellan två varma huvudrätter tillagade av den nederländska stjärnkocken Onno Kokmeijer. På dessa KLM-flygningar åtföljs också alla måltider av en förrätt och en efterrätt.

*destinationer: AGP, ALC, ATH, CTA, HEL, IST, KBP, LED, LIS, MAD, OTP, SVO och VLC.

Drycker

Under din KLM-flygning inom Europa kan du alltid välja mellan många olika drycker, från läsk och färsk fruktjuice till öl och mineralvatten.

Ett glas gott vin är ett perfekt tillbehör till din middag. Våra vinkypare väljer ut premiumviner åt dig som du kan njuta av uppe i luften.