Specialmåltider ombord

Föredrar du att äta en vegetarisk måltid eller en specialmåltid på grund av religiösa anledningar? Eller behöver du en specialmåltid på grund av din medicinska diet? För interkontinentala KLM-flygningar kan du beställa från ett utbud av olika specialmåltider.
 

Beställ din specialmåltid

Specialmåltider är kostnadsfria och serveras exklusivt på interkontinentala KLM-flygningar. Se till att beställa senast 24 timmar (kosher-måltider: 48 timmar) före avgång. Beställning via KLM.com är enkelt: välj bara det du önskar när du bokar, eller på Min Resa. Du kan också kontakta KLMs kundtjänst.

Logga in på Min Resa

Beställ en specialmåltid
 

Barnmåltider

Bluey mascot plane

 • Spädbarnsmåltid: vi rekommenderar att du alltid tar med dig egen mat till ditt spädbarn. Eventuella restriktioner på flygplatsen gällande att ta med vätskor ombord gäller inte för barnmat. På interkontinentala KLM-flygningar får du en gratis Bluey-haklapp. På de flygningarna har vi bara ett begränsat antal steriliserade måltider tillgängliga. Du kan inte beställa dessa måltider i förväg.
 • Barn: för interkontinentala KLM-flygningar kan du beställa en barnmåltid utan kostnad. Barnmåltiden är packad i en färgglad Blueybox.
 

Vegetarisk kost

 • Lakto-ovo-vegetarisk måltid: Denna måltid innehåller inget kött och inga köttprodukter eller skaldjur, men kan innehålla mjölkprodukter, ägg och grönsaker.
 • Asiatisk vegetarisk måltid: Kryddiga vegetariska kombinationer som kan innehålla en begränsad mängd mjölkprodukter.
 • Vegansk måltid: Inga animaliska produkter, ägg eller mjölkprodukter.
 

Dietkost

KLM's medical diets
 • Måltid för diabetiker: Måltiden innehåller en balans av komplexa kolhydrater, proteiner, hälsosamma fetter och lågt sockerinnehåll.
 • Måltid med låg fetthalt: Denna måltid innehåller mindre än 3 gram fett totalt per 100 gram mat.
 • Måltid med låg salthalt: Denna måltid innehåller inga ingredienser med hög salthalt och inget salt är tillsatt.
 • Måltid för personer med glutenintolerans: ingredienser som används för denna måltid väljs för avsaknad av gluten. Tyvärr kan vi inte garantera att måltiden är 100 % glutenfri.
 • Måltid för laktosintoleranta: Innehåller inga mjölkprodukter. Tyvärr kan vi inte garantera att måltiden är 100 % laktosfri.
 

Religiöst motiverad kost

 • Muslimsk måltid: Den här måltiden innehåller inte griskött, biprodukter från gris eller mat med alkohol. Om måltiden innehåller kött kommer det från rituellt slaktade djur.
 • Kosher måltid: För den här måltiden väljs maten ut, tillagas och serveras i enlighet med judiska kostföreskrifter och bruk. Beställ din koshermåltid senast 48 timmar före avresa.
 • Hinduisk måltid: Den här måltiden innehåller inte nötkött, kalv, griskött eller biprodukter från dessa köttsorter.
 

Jordnöts- och nötallergier och andra matallergier

Våra måltider innehåller inga hela eller hackade jordnötter och ingen jordnötspasta, men vi kan inte garantera att KLM-flygningar är 100 % fria från spår av jordnötter. På interkontinentala flygningar serverar vi ett tilltugg med blandade nötter i Business Class. Vi kan tyvärr inte servera dig ett alternativ. Det är även möjligt att andra passagerare har tagit med sig jordnötter eller andra nötter ombord.

Glöm inte din allergimedicin

Om du har en allvarlig matallergi rekommenderar vi att du tar med dig din allergimedicin. Du kan även ta med dig din egen måltid, men vi kan inte värma den åt dig på grund av säkerhetsreglerna ombord. Vi råder dig att fråga din läkare eller KLM Cares om du bör resa.

Läs mer om KLM Cares