KLM Wannagives: överraska någon speciell ombord

Överraska nära och kära, en vän eller en kollega på 30 000 fots höjd. Välj en unik present och skriv ett personligt meddelande. Vår kabinbesättning kommer att leverera överraskningen till din favoritpassagerare när han eller hon befinner sig i luften. Givetvis erbjuder KLM Wannagives också hemleverans.

En present på 30 000 fots höjd

Ingen tid för avsked på flygplatsen? Eller reser din älskade utan dig? Överraska någon speciell med en present högt upp i skyn. Det finns alltid en anledning till att han eller hon definitivt förtjänar en överraskning! Välj mellan 6 teman: Kärlek, Fira, Semester, Tack, Barn eller KLMs godbitar. Om du skriver ett personligt meddelande, slår vi in din present och vår kabinbesättning kommer att överlämna den.

Du kan överraska vem som helst som flyger ombord på alla KLM-flygningar som är längre än 1,5 timmar.

På så sätt behöver du inte gå omkring på flygplatsen och bära ett handbagage fyllt med presenter. Du kan göra din beställning fram till 3 kalenderdagar före avgång.

Skäm bort din favoritresenär

Wannagives logo

Utöver möjligheten att välja från ett bredd utbud av originella KLM-produkter, låter KLM dig också skämma bort din favoritpassagerare med en mer bekväm flygning. Du kan till exempelvis bjuda på ett glas förstklassig champagne. Givetvis erbjuder KLM Wannagives också hemleverans.


 

Vill du överraska någon på 30 000 fots höjd?

Gå till KLM Wannagives

Hur KLM Wannagives fungerar

KLM Wannagives butik handlar helt om bekvämlighet. Vi kan leverera dina presenter både ombord på en flygning eller till en hemadress. Valet är ditt. Vill du betala med Flying Blue Miles? Inga problem! Ange bara dina preferenser under beställningsprocessen.

Viktigt: För KLM-flygningar som avgår från Amsterdam, se till att beställa minst 3 dagar före avgång. För KLM-flygningar till Amsterdam kan du beställa fram till 6 kalenderdagar före avgång.

Följ stegen nedan:

1. Välj en present och lägg till den i varukorgen.
2. Ange om du vill överraska din vän ombord på en flygning eller hemma.
3. Välj en person genom ditt föredragna sociala nätverk eller använd e-postadressen till din vän/kontakt.
4. Skriv ett personligt meddelande och ange ditt namn. (Det är inte möjligt att skicka en present anonymt.)
5. Leverans ombord: ange flygnumret för personen som du vill överraska, eller hans eller hennes destination och avgångsdatum.
6. Välj betalningsmetod och betala för beställningen.
7. Hemleverans: när ditt köp är klart, kommer du att få en bekräftelse via e-post.
8. Leverans ombord: vi kommer först att kontrollera om din favoritresenär kommer att befinna sig på den planerade flygningen. Om så är fallet, kommer du att få en e-postbekräftelse inom 3 dagar. Om inte, kommer vi att bekräfta avbeställning via e-post. Vänligen notera att vi endast kommer att debitera dig efter att vi har verifierat att din vän befinner sig ombord.

Vanliga frågor om beställning online.

Betalningsalternativ

Oavsett var du bor eller vart din favoritresenär är på väg, erbjuder KLM Wannagives enkel onlinebetalning över hela världen. Alla priser visas i euro och inkluderar moms (vid hemleverans). Du kan betala med iDEAL (nätbaserad banktjänst som endast är tillgänglig i Nederländerna och endast för hemleverans), olika kreditkort och Flying Blue Miles. Du tjänar även Flying Blue Miles på dina köp (förutom när du betalar med Miles).

Dina kreditkortsuppgifter skickas till oss via en säker server som krypterar alla dina person- och kreditkortsuppgifter.

Kom ihåg att om presenten kommer att mottas ombord, kan ytterligare eventuella importskatter och/eller lokala skatter för dina inköp behöva betalas på destinationen. Detta beror på destinationen och det totala inköpsbeloppet.

Missat flyg eller leveransproblem

Leverans ombord

Vad händer om en person missar flygningen eller om presenten inte levererades? Om din vän har missat sin flygning eller om presenten inte levererades medan han eller hon befann sig ombord, kommer beloppet du betalade att betalas tillbaka till ditt bankkonto. Vänligen observera att vår kabinbesättning inte har möjlighet att betala tillbaka det betalda beloppet under flygningen.

Vanliga frågor om leverans.

Hemleverans

Om din vän inte mottog presenten på sin hemadress inom 14 dagar, vänligen kontakta oss via Facebook, Twitter eller e-post.

Returer och återbetalningar

Lyckades inte presenten uppfylla förväntningarna? Du eller personen som mottog överraskningen kan returnera den inom 30 dagar. Detta är endast möjligt om produkten inte har använts och förpackningen inte har öppnats. Varan måste returneras i sin oskadade originalförpackning.

När vi har mottagit produkten, kommer vi att kreditera inköpsbeloppet till ditt konto inom 30 dagar. Dock kommer du att behöva betala leveranskostnaderna för returnering.

Vanliga frågor om garanti, returer och återbetalningar.

Mottog din kontakt en defekt produkt? Kontakta oss via Facebook, Twitter eller e-post.

Läs villkoren och bestämmelserna för att handla hos KLM Wannagives.
Begär en återbetalning hos KLM Wannagives.