Storväxta passagerare

Alla våra passagerare förtjänar en bekväm resa ombord. Vi har speciella lösningar för våra storväxta passagerare.

En extra plats

För att alla ska få en bekväm och säker flygresa bör alla passagerare kunna föra armstöden på flygstolen upp och ned utan ansträngning.

 

Avstånd mellan armstöden per flygplanstyp:

 

Boeing 737, Fokker 70, EMBRAER 190:

  • Economy Class: 43 cm (17,4 tum)
  • Europe Select: 43 cm (17,4 tum)

 

Boeing 747, 777, Airbus 330:

  • Economy Class: 44 cm (17,9 tum)
  • World Business Class: 50 cm (20 tum)

 

Om du tar upp en del av platsen/platserna bredvid din egen på ett KLM-flyg rekommenderar vi dig boka en extra plats i förväg. En extra plats intill kan endast köpas genom att ringa KLMs telefonbokning. Du får 25 % rabatt på den extra platsen. Om det vid avgång fanns en ledig plats i samma resklass på din flygresa kan du ansöka om återbetalning av kostnaden för den andra platsen.

 

Om du inte bokar en extra plats intill och det inte finns någon ledig plats i samma resklass på ditt flyg kan vi av säkerhetsskäl inte tillåta dig att resa om din kroppsstorlek gör det omöjligt för dig sitta ordentligt på en enda plats.

 

Du kan ansöka om återbetalning genom att ringa oss, eller genom att kontakta din resebyrå.

 

Kontakta KLMs telefonbokning
Läs mer om ersättning och återbetalning

Checka in

Om du har bokat två platser kommer två särskilda platser att tilldelas dig. Om du loggar in på ”Min Resa” kan du inte se eller ändra dessa platser. Innan avresan måste du checka in vid incheckningsdisken på flygplatsen.

 

Läs mer om att checka in på flygplatsen

Bagage

Du får ta med dig den mängd bagage som anges på din (e-)biljett. Om du har köpt en extra plats intill gäller fortfarande den normalt tillåtna bagagemängden för 1 passagerare. Bagagemängden finns angiven på din biljett. Du kan ordna med extra bagage när du checkar in vid disken på flygplatsen.

 

Läs mer om ditt bagage