Resa med barn

Vi tycker om att se till att både barn och deras föräldrar är nöjda. Ta reda på hur du kan göra din familjeresa med KLM till den bästa resan hittills!

På den här sidan:

 
 

Förbered din resa

Resehandlingar

  • Reser ditt barn ensamt, endast med en förälder eller vårdnadshavare, eller med en vuxen som inte har föräldraansvar? Innan du går igenom säkerhetskontrollen måste du fylla i ett samtyckesformulär. Läs mer om samtyckesformuläret för minderåriga som reser utomlands  (endast på engelska).
  • Har ditt barn ett annat efternamn än du? Vänligen ta med familjehäftet eller födelsebeviset för att bevisa din anslutning.
  • Barn som är EU-medborgare som reser från, till eller via länder i Europeiska Unionen måste ha ett eget pass eller id-kort. Det är inte längre tillåtet att lägga till deras namn i föräldrarnas pass. Denna regel gäller dock inte för medborgare i Storbritannien eller Irland.
  • Reser du med ditt/dina barn i Economy Class med avgång från en flygplats i Storbritannien? Läs mer om avskaffningen av flygpassagerarskatten för barn under 16 år .
  • För resor till och från Sydafrika måste alla barn ta med sig olika handlingar, oavsett om de reser med båda föräldrarna, med en förälder, med en medföljande vuxen eller ensamma. Läs mer om handlingarna som krävs för resor till och från Sydafrika .
  • Läs mer om att resa med barn på nederländska försvarsdepartementets webbplats  (gäller för alla nationaliteter) eller kontrollera webbplatsen för det berörda landets ambassad.


Vaccinationer och mediciner

Kontrollera att din familj har alla nödvändiga vaccinationer om ni ska resa till en tropisk eller subtropisk destination. Se hälsoråden för din destination 

Du kan ta med dig all nödvändig medicin för din familj på KLM-flygningar – se bara till att personens namn är angivet på medicinen. Om du vill ta med dig mer än 100 ml (3,4 oz) flytande medicin, vänligen glöm inte att ta med dig ett intyg från din läkare.


Graviditet

Om du är 36 veckor eller längre in i graviditeten avråder vi dig från att flyga. Vi avråder dig även från att flyga den första veckan efter förlossningen. Om du väntar fler än 1 barn rekommenderar vi alltid att du konsulterar din läkare innan du flyger. Om du har haft komplikationer behöver du ha din läkares tillåtelse för att få flyga.