Unaccompanied Minor-tjänsten

Barn som är mellan 5 till och med 14 år får resa ensamma om vår Unaccompanied Minor-tjänst bokats. Tjänsten kan även bokas för barn mellan 15 till och med 17 år.

Unaccompanied Minor-tjänsten

Stewardess and child

Med Unaccompanied Minor-tjänsten kan du vara säker på att ditt barn kommer att få en säker resa. Det är obligatoriskt att boka tjänsten för barn mellan 5 till och med 14 år som reser ensamma, eller som reser i en annan reseklass än deras medföljande vuxen. För barn mellan 15 till och med 17 år är tjänsten valfri.

Före avresan och efter ankomsten kommer vår KLM-personal, eller personal inhyrd av KLM, att ledsaga ditt barn till och från flygplatsen, även vid förseningar. Och under flygresan kommer vår kabinpersonal att hålla koll på ditt barn.

Under långa väntetider på Amsterdams flygplats Schiphol kommer vi att eskortera ditt barn till vår Junior Jet Lounge. Här kan han eller hon dricka läsk och njuta av att rita, leka med leksaker och spela datorspel, eller titta på de senaste filmerna. Naturligtvis finns det också utrymme att koppla av och ta det lugnt i en saccosäck med en bra bok (på olika språk).

Vi kommer att se till att du hålls informerad via telefon, e-post och textmeddelanden om eventuella förändringar i ditt barns resplaner. På slutdestinationen ser vi personligen till att barnet blir hämtat av den person som du har utsett.

KLM tillåter endast mellanlandningar för ensamresande minderåriga på KLM-, AIR FRANCE- och Delta Air Lines-flygningar. Vid frågor, vänligen kontakta KLMs telefonbokning.

Resehandlingar

Se till att ditt barn har alla resehandlingar som krävs för hela resan.


Se vilka resehandlingar du behöver

Kontrollera din resa

Så fungerar tjänsten

Boka
Du måste boka ett flyg för ett ensamresande barn och Unaccompanied Minor-tjänsten senast 24 timmar före avresa. Denna tjänst och flyget kan inte bokas var för sig, och du kan endast boka dessa via KLMs telefonbokning eller din resebyrå. När du bokar tjänsten kommer vi be om uppgifter om ditt barn och dina kontaktuppgifter. Vi rekommenderar att du fyller i en hanteringsblankett innan du ringer till oss.

Incheckning
Unaccompanied Minor-tjänsten måste bokas senast 24 timmar före avgång. Under incheckningen online, får du en incheckningsbekräftelse som du kan skriva ut och byta in mot ett boardingkort vid incheckningsdisken på flygplatsen.

En förälder eller målsman som är 18 år eller äldre måste ta med barnet till incheckningsdisken mellan 2½ och 1½ timma före avresa. På Amsterdam Airport Schiphol går du till disk 8 i avgångshall 1 (europeiska flygningar), eller disk 16 i avgångshall 2 (interkontinentala flygningar). Du måste ha med dig en giltig ID-handling och stanna på flygplatsen tills barnets flyg har avrest.

För att vi ska kunna ta hand om ditt barn under resan, måste du ge oss ditt godkännande genom att lämna in en fullständigt ifylld och undertecknad kopia av hanteringsblanketten vid disken. Vi rekommenderar att du fyller i blanketten hemma, och tar med dig 4 kopior till flygplatsen. Du kan även få den här blanketten vid incheckningsdisken.

Ankomst
Vid ankomsten lämnar vi över ditt barn till den person som enligt hanteringsblanketten är behörig att ta emot barnet vid slutdestinationen. Personen som hämtar barnet måste ha med sig en giltig id-handling. Vi lämnar inte över ditt barn till någon som representerar ett företag eller en organisation, så vänligen ange en specifik persons namn.

Ordna Unaccompanied Minor-tjänsten och ladda ner formuläret

Gå till ”hanteringsblanketten”

Läs mer om att få flyginformation

Priser

Oavsett barnets ålder kostar Unaccompanied Minor-tjänsten lika mycket som priset för en vuxens biljett, plus en serviceavgift. Se tabellen nedan för det exakta beloppet för enkelbiljetter. För tur- och returbiljetter är avgiften den dubbla. För upp till 4 barn kommer Unaccompanied Minor-avgiften debiteras endast en gång. De kan men behöver inte vara släkt, så länge de har bokat tillsammans - detta betyder att deras bokningskod är densamma.

Observera att priserna nedan kommer att konverteras till lokal valuta och att lokal skatt kan tillkomma i vissa länder.


Serviceavgift för Unaccompanied Minor-tjänsten (enkelbiljetter):


Enkel resa

EUR

Europeiskt direktflyg

100

Interkontinentalt direktflyg

150

Från en europeisk flygplats via Amsterdam Airport Schiphol till en annan europeisk flygplats

200

Från en europeisk flygplats via Amsterdam Airport Schiphol till en interkontinental flygplats (eller vice versa)

250

Från en interkontinental flygplats via Amsterdam Airport Schiphol till en annan interkontinental flygplats

300

KLM-flygning mellan två andra flygplatser än Amsterdam Airport Schiphol

100

Från Amsterdam Airport Schiphol via en destination inom USA till en interkontinental flygplats

250