By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Tillbaka till Förbered din resa
För att se till att resan med KLM går så smidigt och säkert som möjligt erbjuder vi en rad alternativ för att ta med sig husdjur.

Djur i kabinen

En liten katt eller hund får tas med in i kabinen i Economy Class på de flesta KLM-flygningar och i Business Class på de flesta KLM-flygningar inom Europa:

 • I en lämplig bur eller i en resväska för djur som inte är högre än 20 cm (7,9 tum). Ditt djur måste kunna stå upp och ligga ner bekvämt.
 • Total vikt på djuret + resväska eller bur får vara max 6 kg (13 lbs).
 • Buren måste placeras under stolen framför dig.


Gör alltid en reservation via telefon eller via Min Resa minst 48 timmar i förväg. Notera att vi endast tillåter ett begränsat antal burar i kabinen. Det är inte möjligt att boka en plats i Economy Comfort-zonen när du reser med ditt djur i kabinen. Det är tyvärr inte möjligt att ta med sig ett djur i kabinen i Business Class på interkontinentala KLM-flygningar, eftersom det inte finns plats för ditt djur under sätet framför dig.

Kontakta KLMs telefonbokning 

Djur som incheckat bagage

Katter och hundar kan resa som incheckat bagage i en ventilerad del av flygplanet:

 • I en bur av hårdplast som uppfyller IATA:s regler – till exempel av märkena 'Sky' och 'Vari'. Du kan köpa en sådan bur i välsorterade djuraffärer eller hos specialiserade återförsäljare, t.ex. Air France shoppingwebbplats. Läs mer om burar på www.iata.org.
 • Total vikt på ditt djur och bur tillsammans får vara max 75 kg (165 lbs).
 • På samtliga KLM-flygningar (och på KLM Cityhopper-flygningar som varar mindre än 2 timmar). Mellan den 1 november och den 31 mars varje år får djur inte transporteras i lastutrymmet på Fokkerplan eftersom det inte värms upp.


Gör alltid en reservation via telefon eller via Min Resa minst 48 timmar i förväg. Obs! Varje passagerare får ta med upp till 3 djur, men vi har plats för ett begränsat antal burar i lastutrymmet.

Trubbnosiga djur som mopsar, boxrar, bulldoggar, pekineser och perserkatter kan på grund av hög temperatur och stress få svårt med andningen under flygresan. För att säkerställa deras välmående får trubbnosiga djur därför endast transporteras som fraktgods. Tyvärr kan vi inte transportera engelska och franska bulldoggar, boston terrier och mopsar i lastutrymmet eller som fraktgods.

Kontakta KLMs telefonbokning 

Djur som fraktgods

Ditt djur bör transporteras som fraktgods med AIR FRANCE-KLM Cargo om:

 • Djuret och buren väger mer än 75 kg (165 lbs).
 • Buren är större än 292 cm/115 tum (l + b + h). På vissa typer av flygplan får buren inte vara större än 247 cm/97 tum (l + b + h).Kontakta din resebyrå eller ring oss för mer information.
 • Ditt djur inte reser med samma flyg som du.
 • Ditt djur reser till ett land vars myndigheter endast tillåter transport av djur som fraktgods.


För att transportera ditt djur som fraktgods bör du kontakta ett specialiserat fraktgodsombud. Du hittar en förteckning över fraktgodsombud i Nederländerna på AIR FRANCE-KLM Cargo:s webbplats.

Gå till AIR FRANCE-KLM Cargo (endast engelska)
Eller så kan du läsa mer på webbplatsen för International Pet and Animal Transportation Association

Resehandlingar och hälsointyg

För att ta reda på vilka resehandlingar som krävs och vilka regler som gäller för transport av djur rekommenderar vi att man vänder sig till ambassaderna i avreselandet och i destinationslandet.

Mer information finns på följande webbplatser om resor:

Särskilda regler gäller för servicedjur, till exempel ledarhundar eller räddningshundar. Du kan beställa mer information från KLM Cares. På flygplatsen kommer vi att använda en checklista för ditt djur, dina resehandlingar och för buren.

Läs checklistan för djur på flygplatsen 
Läs mer om KLM Cares 

Före avresa

Förbered ditt djur inför resan:

 • Låt djuret vänja sig vid buren i fem dagar innan det ska flyga.
 • Låt inte djuret dricka eller äta de sista 4 timmarna före avresan.
 • Ge inte djuret lugnande medel. Under flygresan kan djurets kroppstemperatur sjunka och det kommer att ta längre tid för det att vänja sig vid sin nya omgivning.


Incheckningsprocessen för djur kan ta lite mer tid. Vi rekommenderar resenärer att komma till flygplatsen 3 timmar före planerad avgångstid och att de tar med sig en ifylld blankett för att transportera djuret som incheckat bagage.

Ladda ned blanketten för att transportera djuret som incheckat bagage(PDF, 72KB) (endast på engelska)
Läs checklistan för djur på flygplatsen 

Priser

Priserna beror på destinationen. Om ditt husdjur reser som incheckat bagage och transfern på Amsterdams flygplats Schiphol varar 2 timmar eller längre måste du betala ytterligare 150 EUR (eller 200 USD/CAD) för djurets vård under transfern.

Gör alltid en reservation via telefon eller via Min Resa minst 48 timmar i förväg.

Visa avgifter för transport av ditt djur per KLM-flygning 

Travelling with pets

Vanliga frågor

Tillbaka till början
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com