Resa med djur

För att se till att resan med KLM går så smidigt och säkert som möjligt erbjuder vi en rad alternativ för att ta med sig djur.

Djur i kabinen

En liten katt eller hund får tas med in i kabinen i Economy Class på de flesta KLM-flygningar och i Business Class på de flesta KLM-flygningar inom Europa:

 • I en lämplig resväska för djur med maxmåtten 46 (längd) x 28 (bredd) x 24 (höjd) cm. Ditt djur måste kunna stå upp och ligga ner bekvämt.
 • Total vikt på djuret + resväska eller bur får vara max 8 kg (18 lbs).
 • Buren måste placeras under stolen framför dig (därför är raderna vid utgångarna exkluderade). Det är inte tillåtet att ta ur djuret ur resväskan eller buren.

Gör alltid en bokning för ditt djur på telefon. Observera att vi endast har plats för ett begränsat antal burar i kabinen. Därför råder vi dig att göra bokningen senast inom 24 timmar efter att du har bokat din biljett, men minst 48 timmar före avgång. Det är tyvärr inte möjligt att ta med sig ett djur i kabinen i Business Class på interkontinentala KLM-flygningar, eftersom det inte finns plats för ditt djur under sätet framför dig. Vänligen se till att du har mått och vikt tillgängligt för buren. Om du vill ta med dig din ledarhund in i kabinen, vänligen se till att du möter kraven.

Kontakta KLMs telefonbokning

Djur som incheckat bagage

Katter och hundar kan resa som incheckat bagage i en ventilerad del av flygplanet:

 • I en bur som uppfyller IATA:s regler – till exempel av märkena 'Sky' och 'Vari'. Se nedan för exakta regler gällande ditt djurs bur.
 • Total vikt på ditt djur och bur tillsammans får vara max 75 kg (165 lbs).
 • Två vuxna djur av jämförbar storlek som är kompatibla,upp till 14 kg (30 lbs) vardera. Eller tre djur upp till sex månader gamla från samma kull, upp till 14 kg (30 lbs) vardera.
Vi accepterar max tre djur per passagerare som incheckat bagage. Över den gränsen, måste djur skickas som frakt.


Gör alltid en bokning för ditt djur på telefon. Vi råder dig att göra det senast inom 24 timmar efter att du har bokat din biljett, men minst 48 timmar före avgång. Observera att varje passagerare får ta med upp till 3 djur, men vi har bara plats för ett begränsat antal burar i lastutrymmet.

Trubbnosiga djur som mopsar, boxrar, bulldoggar, pekineser och perserkatter kan på grund av hög temperatur och stress få svårt med andningen under flygresan. För att säkerställa deras välmående får därför de flesta trubbnosiga djur endast transporteras i kabinen eller som fraktgods. Tyvärr kan vi dessutom inte transportera engelska och franska bulldoggar, boston terrier och mopsar i lastutrymmet eller som fraktgods.

Vänligen se till att du har mått och vikt tillgängligt för buren.

Kontakta KLMs telefonbokning

Burar

Kennel image describing the rules

När du transporterar ditt djur som incheckat bagage måste buren uppfylla flera regler:

 • Buren måste vara gjord av glasfiber eller hårdplast. Burar gjorda av trä, metall eller svetsat trådnät är inte tillåtna.
 • Hjulen måste avlägsnas. Om de är infällbara måste de tas av eller blockeras med tejp.
 • Dörren måste ha ett centraliserat låssystem som fäster låset både i den övre och den nedre delen av dörren. (A)
 • Dörrens gångjärn och låsstift måste sticka upp ovanför och under öppningens vågräta profil med minst 1,6 cm (0,62 tum). (B)
 • Burens två delar måste vara hopsatta med bultar. Andra låssystem är strängt förbjudna. (C)
 • Buren måste vara så stor att djuret kan stå upprätt utan att vidröra taket, vända sig runt och ligga i en naturlig position.
 • Botten i buren måste täckas av en filt, tidningspapper eller annat uppsugande material. Observera att halm inte är tillåtet.

Du kan köpa en sådan bur i välsorterade djuraffärer eller hos specialiserade återförsäljare. Läs mer om burar på www.iata.org 

Djur som fraktgods

Ditt djur ska transporteras som fraktgods med AIR FRANCE-KLM Cargo om:

 • Djuret och buren väger mer än 75 kg (165 lbs).
 • Buren är större än 292 cm (115 tum) (l + b + h).
 • Ditt djur inte reser med samma flyg som du.
 • Ditt djur reser till ett land där myndigheterna endast tillåter transport av djur som fraktgods.


För att transportera ditt djur som fraktgods kontaktar du ett specialiserat fraktgodsombud. Du hittar en förteckning över fraktgodsombud i Nederländerna på AIR FRANCE-KLM Cargos webbplats.

Gå till AIR FRANCE-KLM Cargo (endast engelska)
Eller så kan du läsa mer på webbplatsen för International Pet and Animal Transportation Association 

Resehandlingar och hälsointyg

För att ta reda på vilka resehandlingar som krävs och vilka regler som gäller för transport av djur, rekommenderar vi att du vänder dig till ambassaderna i avreselandet och i destinationslandet.

Mer information finns på följande webbplatser om resor:
 • Till, från och inom EU: läs Europeiska kommissionens förordningar 
 • Vissa länder tillåter inte att djur transporteras till och/eller från det landet – varken som handbagage eller incheckat bagage. För mer information om dessa undantag, besök IATA:s webbplats. För frågor om att transportera ditt djur som fraktgods, kontakta AIR FRANCE-KLM Cargo .


Särskilda regler gäller för servicedjur som har tränats för att assistera passagerare med funktionsnedsättningar, eller räddningsteam. Du kan få mer information från KLM Cares.

På flygplatsen kommer vi att använda en checklista för ditt djur, dina resehandlingar och för buren.

Läs flygplatschecklistan för djur

Läs mer om KLM Cares

Före avresa

Förbered ditt djur inför resan:
 • Låt djuret vänja sig vid buren i 5 dagar innan det ska flyga.
 • Ge ditt djur en lättare måltid och/eller vatten senast 2 timmar före avresa, och rasta din hund precis innan. Ditt djur kommer inte att få mat eller vatten under flygningen.
 • Lugnande medel bör endast ges till ditt djur i samråd med en veterinär.


Incheckningsprocessen för djur kan ta lite mer tid. Vi rekommenderar att du kommer till flygplatsen 3 timmar före schemalagd avgång och att du tar med dig en ifylld blankett för att transportera djuret som incheckat bagage.

Ladda ner blanketten för att transportera djuret som incheckat bagage (endast på engelska)
Läs flygplatschecklistan för djur

Priser

Priserna beror på destinationen. Om ditt djur reser som incheckat bagage och mellanlandningen på Amsterdam Schiphol Airport varar 2 timmar eller längre, måste du betala ytterligare 150 EUR (eller 200 USD/CAD) för djurets vård under mellanlandningen.

På djurhotellet får ditt djur något att äta och dricka, hundar rastas och katter får en fräsch kattlåda medan de stannar i en större bur.

Gör alltid en bokning på telefon minst 48 timmar i förväg.

Visa avgifter för transport av ditt djur per KLM-flygning

Läs mer om djurhotellet (AIR FRANCE KLM CARGOs webbplats) 