KLMs medicinska tjänster

Behöver du lite hjälp på flygplatsen eller är du i behov av särskild medicinsk vård? Vi hjälper dig gärna för att din resa ska bli smidig.

Särskild assistans från KLM CARES

Om du är i behov av assistans på flygplatsen, vill ta med dig ditt servicedjur eller kommer att resa med särskild medicinsk utrustning kan du lita på KLM CARES. Du behöver bara göra en begäran om särskild assistans via Min Resa eller via telefon.

Glöm inte att göra din begäran senast 48 timmar före avresa. Om ditt hälsotillstånd kräver vård under flygningen måste du fylla i våra medicinska formulär.

Begär särskild assistans via Min Resa

Läs mer om särskild assistans från KLM CARES

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure

Vaccinationer och hälsoråd

När du reser riskerar du att smittas av alla möjliga sorters sjukdomar. Många smittsamma sjukdomar kan lätt förebyggas om du vaccinerar dig eller vidtar rätt försiktighetsåtgärder. Ta reda på så tidigt som möjligt hur du kan förbereda dig:

Se hälsoråd för din resa

Resekliniker

I Nederländerna finns det fyra KLM-resekliniker som har den senaste hälso- och reserelaterade informationen om alla destinationer. De kan erbjuda:

  • Vaccinationer och råd om förebyggande åtgärder
  • Medicin, t.ex. malariaprofylax
  • Hälsorelaterade researtiklar
  • Medicinska undersökningar

Du kan gå dit under de utökade öppettiderna. Eller boka en tid online för att undvika onödig väntetid.

Vi kan även ge råd till affärsresenärer om hälsosamt resande – före avresa, på resmålet och efter hemkomsten. Vi informerar även gärna om möjligheterna för dina anställda.

Gå till klmhealthservices.com

Första hjälpen på Amsterdams flygplats

Om du är i behov av akut första hjälpen på Amsterdam Airport Schiphol, har vi ett apotek och en plats för första hjälpen som är öppet dygnet runt. Båda är belägna i avgångshall 2 på ovanvåningen som vetter ut mot incheckningsdisk 16.p.

Apoteket är öppet på veckodagar mellan 8.30 till 17.00, men akutmedicin går att få tag i dygnet runt. Telefonnummer: +31 (0)20 648 14 50.

Ta reda på allt om {11}medicinska tjänster på Schipol Airport{12}Ta reda på allt om medicinska tjänster på Schipol Airport

Graviditet

Det är vanligtvis säkert för blivande mammor att flyga. Kvinnor som har {13} {14}{15}passerat{16}{17} {18}36:e graviditetsveckan rekommenderas att inte flyga. Vi avråder även från att flyga den första veckan efter förlossningen, även för din bebis.

Om du väntar fler än 1 barn rekommenderar vi att du konsultera din läkare först. Om du har haft komplikationer behöver du ha din läkares tillåtelse för att få flyga.

Specialmåltider

Gillar du inte gluten, kött eller kalorier? Vi erbjuder en rad olika specialmåltider som är anpassade utifrån dina medicinska eller religiösa preferenser. Du kan beställa dem på KLM.com för alla interkontinentala KLM-flygningar.

Läs mer om specialmåltider

(Om du vill ha något som är lite extra speciellt att äta kan du ta en titt på vår à la carte-meny)