Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

KLMs medicinska tjänster

Behöver du lite hjälp på flygplatsen eller är du i behov av särskild medicinsk vård? Vi hjälper dig gärna för att din resa ska bli smidig.

Särskild assistans från KLM CARES

Om du är i behov av assistans på flygplatsen, vill ta med dig ditt servicedjur eller kommer att resa med särskild medicinsk utrustning kan du lita på KLM CARES. Du behöver bara göra en begäran om särskild assistans via Min Resa eller via telefon.

Glöm inte att göra din begäran senast 48 timmar före avresa. Om ditt hälsotillstånd kräver vård under flygningen måste du fylla i våra medicinska formulär.

Begär särskild assistans via Min Resa

Läs mer om särskild assistans från KLM CARES

Semestrar & hälsoråd

Ska du resa till en tropisk eller subtropisk destination? Ta reda på så tidigt som möjligt vilka vaccinationer du kan behöva:

Se hälsoråd för din resa

KLMs resekliniker

I Nederländerna finns det 4 KLM-resekliniker som har den senaste hälso- och reserelaterade informationen om alla destinationer. De kan erbjuda:

  • Vaccinationer och råd om förebyggande åtgärder
  • Medicin, såsom malariaprofylax
  • Hälsorelaterade reseprodukter
  • Medicinska undersökningar


Du kan gå dit under kontorstid eller boka en tid online.

Vi kan även ge råd till affärsresenärer om hälsosamt resande – före avresa, på resmålet och efter hemkomsten. Vi informerar även gärna om möjligheterna för dina anställda.

Gå till www.klmtravelclinic.nl

Första hjälpen på Amsterdams flygplats

Om du är i behov av akut första hjälpen på Amsterdam Airport Schiphol, har vi ett apotek och en plats för första hjälpen som är öppet dygnet runt. Båda är belägna i avgångshall 2 på ovanvåningen som vetter ut mot incheckningsdisk 16.p>

Apoteket är öppet på veckodagar mellan 8.30 till 17.00, men akutmedicin går att få tag i dygnet runt. Telefonnummer: +31 (0)20 648 14 50.

Ta reda på allt om medicinska tjänster på Schipol Airport

Graviditet

Det är vanligtvis säkert för blivande mammor att flyga. Vi råder dig dock att avstå från att flyga när du nått graviditetsvecka 36. Vi avråder dig även från att flyga den första veckan efter förlossningen, även för ditt barn.

Om du väntar fler än 1 barn rekommenderar vi att du konsultera din läkare först. Om du har haft komplikationer behöver du ha din läkares tillåtelse för att få flyga.

Specialmåltider

Gillar du inte gluten, kött eller kalorier? Vi erbjuder en rad olika specialmåltider som är anpassade utifrån dina medicinska eller religiösa preferenser. Du kan beställa dem på KLM.com för alla interkontinentala KLM-flygningar.

Läs mer om specialmåltider

(Om du vill ha något som är lite extra speciellt att äta kan du ta en titt på vår à la carte-meny)

Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com