Hälsovård och särskild assistans

Vi hjälper dig gärna för att din resa ska bli smidig! Res bekymmersfritt med skräddarsydda reseråd, specialmåltider eller rätt vaccinationer. Om du behöver särskild assistans ordnar gärna KLM CARES det åt dig.

Begär särskild assistans

Se till att begära det senast 48 timmar före avgång. Om du begär det med kortare varsel kanske vi inte kan tillhandahålla dig den assistans du behöver.

Kontakta oss för särskild assistans

Vill du ordna särskild assistans på flygplatsen eller ombord?

Kontakta KLM CARES

Specialmåltider

Behöver du en specialmåltid på grund av din medicinska diet? För interkontinentala KLM-flygningar kan du beställa från ett utbud av olika specialmåltider.

Läs mer om specialmåltider

Vaccinationer och hälsoråd

Du kan lätt förebygga många smittsamma sjukdomar om du vaccinerar dig eller vidtar rätt försiktighetsåtgärder för din destination. Ta reda på hur du förbereder dig.

Gå till KLM Health Services 

Graviditet

Om du är 36 veckor eller längre in i graviditeten avråder vi dig från att flyga. Vi avråder dig även från att flyga den första veckan efter förlossningen. Om du väntar fler än 1 barn rekommenderar vi alltid att du konsulterar din läkare innan du flyger. Om du har haft komplikationer behöver du ha din läkares tillåtelse för att få flyga.

Läs mer om att resa med barn

Storväxta passagerare

För att säkerställa att du får en bekväm och säker flygning ska du smidigt kunna flytta armstöden upp och ner på din plats ombord. Vi har speciella lösningar för våra storväxta passagerare.

Läs mer om önskemål om särskilda platser

Flygrädsla

Flygrädsla är vanligt och kan behandlas väl. Valk foundation specialiserar sig på att hjälpa människor att övervinna sin flygrädsla.

Gå till Valk foundation  (endast på nederländska) 