Passagerare med en intellektuell funktionsnedsättning, utvecklingshinder eller sensorisk funktionsnedsättning

Vi strävar efter att göra resor bekväma och smidiga för alla, inklusive passagerare med en intellektuell funktionsnedsättning eller ett utvecklingshinder eller passagerare med syn- eller hörselskador.
 

Passagerare med en intellektuell funktionsnedsättning eller utvecklingshinder

Passagerare med en intellektuell funktionsnedsättning eller ett utvecklingshinder (såsom Downs syndrom eller Alzheimers) och som reser ensamma kan begära assistans för att få guidning till och från gaten. Ombord måste passageraren kunna förstå säkerhetsinstruktionerna och kunna hjälpa till med sin egen evakuering. Om detta inte är möjligt bör passageraren resa med en särskild säkerhetsassistent. Du kan antingen ordna det själv eller be oss att hjälpa dig att hitta någon. Om en säkerhetsassistent inte finns med för att hjälpa passageraren under flygningen, kommer ombordstigning att nekas.

Läs mer om att begära särskild assistans
 

Passagerare med syn- eller hörselskador

Flyg- och ombordstigningsinformation tillhandahålls över hela flygplatsen med hjälp av mycket läsbara flyginformationsskärmar samt flygplatsens allmänna adressystem, men du kan när som helst be vår markpersonal om assistans. Personalen kan också eskortera dig till och från gaten, om du begärde denna tjänst i förväg.

Ombord har flygsäkerhetskortet och -videon (inklusive undertexter) ett mycket visuellt innehåll. Flygplanets toaletter är försedda med anropsknappar märkta i blindskrift, och flygsäkerhetskortet finns också tillgängligt i blindskrift.

Reser du med din ledarhund? Läs mer om att resa med ledarhundar