ESTA-tillstånd vid resor till USA

Passagerare från länder som omfattas av Visa Waiver-programmet måste ansöka om ett ESTA-tillstånd för att få resa in i till USA. Du kan ansöka om ett ESTA-tillstånd online.
 

Vad är ESTA?

Om du reser till USA och är medborgare i ett land som omfattas av Visa Waiver-programmet, kommer du att behöva ansöka om ESTA-resetillstånd (Electronic System for Travel Authorisation). 

Kontrollera om du behöver ESTA-tillstånd via vår partner CIBT 

Kontrollera om du behöver ESTA-tillstånd via Förenta staternas tull- och gränskontrollmyndigheter

Viktigt:
  • Du måste ansöka senast 72 timmar före avgång. Efter den tidpunkten kan du fortfarande ansöka hos ESTA, men om du får avslag kanske det inte finns tillräckligt med tid för att ansöka om det visum som krävs.
  • Du måste endast betala en avgift om ditt pass är nytt eller om ditt tidigare ESTA-tillstånd har upphört att gälla.
  • För att kunna använda incheckning online på KLM.com måste dina resehandlingar (ESTA, visum eller annat) vara fullständiga.
  • Beroende på din nationalitet och syftet med resan kan det hända att du inte behöver ESTA:s tillstånd. Kontrollera om du behöver ESTA-tillstånd.
 

Ansöka om ESTA

Om du behöver ESTA kan du välja att låta vår partner CIBT sköta allt åt dig. CIBT erbjuder mot en avgift:
 
  • En fullständig kontroll av vad du behöver för din resa.
  • Ordnar ESTA eller andra nödvändiga resehandlingar – till och med förnyelse av pass - före din avresa. Ingen blankettifyllning eller tidskrävande korrespondens.
  • Alla ansökningar är klara för inlämning inom 72 timmar efter din begäran – garanteras.
  • Liveassistans vid eventuella frågor.

Ansök om ESTA via vår partner CIBT 

Eller så kan du ansöka direkt om ESTA via Förenta staternas tull- och gränskontrollmyndigheter.


Viktigt: När du ansöker om ESTA, se till att du fyller i uppgifterna precis som de anges i ditt pass.

 

Efter att du har ansökt

Det kan ta upp till 72 timmar innan du får en bekräftelse på ditt ESTA-tillstånd. Efter godkännandet får du ett referensnummer. Skriv ut svaret på din ESTA-ansökan: Du kommer att behöva referensnumret för att kunna ändra din ESTA-information när ditt pass upphör att gälla.

ESTA-tillståndet är giltigt i 2 år. Under dessa 2 år får du resa till USA så ofta du vill, tills något av svarsalternativen på JA/NEJ-frågorna på din ESTA-ansökan förändras, eller tills ditt pass upphör att gälla.

Om du inte får ett ESTA-tillstånd omedelbart använder du ditt ESTA-referensnummer för att kontrollera om du ändå kan bli godkänd för utresa. Detta måste göras i god tid eftersom du kan behöva ansöka om ett visum på en amerikansk ambassad eller ett konsulat.

Vi rekommenderar att du tar med en utskrift av svaret på din ESTA-ansökan till den flygplats du reser från.