ESTA-tillstånd vid resor till USA

Passagerare från länder som omfattas av Visa Waiver-programmet måste ansöka om ett ESTA-tillstånd för att få resa in i till USA. Du kan ansöka om ett ESTA-tillstånd online.
 

Vad är ESTA?

Om du reser till USA och är medborgare i ett land som omfattas av Visa Waiver-programmet, kommer du att behöva ansöka om ESTA-resetillstånd (Electronic System for Travel Authorisation).

Kontrollera om du behöver ESTA-tillstånd via vår partner CIBT

Kontrollera om du behöver ESTA-tillstånd via Förenta staternas tull- och gränskontrollmyndigheter

Viktigt:
  • Du måste ansöka senast 72 timmar före avgång. Efter den tidpunkten kanske det inte finns tillräckligt med tid för att behandla din ansökan.
  • Du måste endast betala en avgift om ditt pass är nytt eller om ditt tidigare ESTA-tillstånd har upphört att gälla.
  • För att kunna använda incheckning online på KLM.com måste dina resehandlingar (ESTA, visum eller annat) vara fullständiga.
  • Beroende på din nationalitet och syftet med resan kan det hända att du inte behöver ESTA:s tillstånd. Kontrollera om du behöver ESTA-tillstånd.
 

Ansöka om ESTA

Om du behöver ESTA kan du välja att låta vår partner CIBT sköta allt åt dig. CIBT erbjuder mot en avgift:
 
  • En fullständig kontroll av vad du behöver för din resa.
  • Ordnar ESTA eller andra nödvändiga resehandlingar – till och med förnyelse av pass - före din avresa. Ingen blankettifyllning eller tidskrävande korrespondens.
  • Alla ansökningar är klara för inlämning inom 72 timmar efter din begäran – garanteras.
  • Liveassistans vid eventuella frågor.

Ansök om ESTA via vår partner CIBT 

Eller så kan du ansöka direkt om ESTA via Förenta staternas tull- och gränskontrollmyndigheter.


Viktigt: När du ansöker om ESTA, se till att du fyller i uppgifterna precis som de anges i ditt pass.

 

Efter att du har ansökt

Det kan ta upp till 72 timmar innan du får en bekräftelse på ditt ESTA-tillstånd. Efter godkännandet får du ett referensnummer. Skriv ut svaret på din ESTA-ansökan: Du kommer att behöva referensnumret för att kunna ändra din ESTA-information när ditt pass upphör att gälla.

ESTA-tillståndet är giltigt i 2 år. Under dessa 2 år får du resa till USA så ofta du vill, tills något av svarsalternativen på JA/NEJ-frågorna på din ESTA-ansökan förändras, eller tills ditt pass upphör att gälla.

Om du inte får ett ESTA-tillstånd omedelbart använder du ditt ESTA-referensnummer för att kontrollera om du ändå kan bli godkänd för utresa. Detta måste göras i god tid eftersom du kan behöva ansöka om ett visum på en amerikansk ambassad eller ett konsulat.

Vi rekommenderar att du tar med en utskrift av svaret på din ESTA-ansökan till den flygplats du reser från.