Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Resa till USA

När du flyger till USA gäller särskilda bestämmelser. En av dessa är att flygbolagen måste samla in personuppgifter från passagerarna. Och om du inte måste ha visum så behöver du något annat: ett elektroniskt resetillstånd eller ESTA.

Bagage till/från USA

 • Från och med 10 februari 2015 har avgifterna för att ta med extrabagage på KLM-flygningar till USA höjts. Detsamma gäller för resväskor som är för tunga och/eller för stora, samt för specialbagage.
 • För flyg från Amsterdam Airport Schiphol, eller från Paris – Charles de Gaulle till destinationer i USA eller Kanada måste alla batteridrivna, elektroniska enheter i handbagaget genomgå en extra kontroll. Enheterna måste avlägsnas från eventuella skyddsfodral, vara påslagna och kunna uppvisas som fullt fungerande vid gaten. Läs mer om den extra elektronikkontrollen
 • Det är inte tillåtet att ta ombord skrivar- eller tonerpatroner som väger 453 gram eller mer i ditt bagage på flygresor till USA. Detta gäller för både handbagage och incheckat bagage.
 • På grund av att bagaget måste genomsökas efter sprängämnen, får du inte låsa ditt bagage i lastutrymmet om det inte är ett TSA-godkänt lås. Du kan köpa dessa lås i många butiker som säljer resväskor.

När du bokar ditt flyg

USA:s regering har infört en ”Secure Flight”-policy, vilket innebär att flygbolag måste registrera vissa personuppgifter när flyget bokas. Dessa ”Secure Flight”-uppgifter innefattar kön, födelsedatum samt förnamn och efternamn exakt så som dessa anges i passet.

 

Vi måste skicka vidare den här informationen för alla passagerare till USA:s Transportation Security Administration (TSA) minst 72 timmar innan avgång. Om du bokar ditt flyg inom 72 timmar innan avgång kommer vi att skicka “Secure Flight”-informationen vid bokningstillfället.

För att förhindra ytterligare kostnader och för att se till att du är tillåten att gå ombord ditt flyg ber vi dig att skicka in denna “Secure Flight”-informationen till oss i god tid. Om du bokar flyget via en resebyrå måste du uppge den här informationen till din resebyrå i god tid.

 

Vi kan även tänkas behöva din “Secure Flight”-information om du vill checka in online, eller vid en självbetjäningsmaskin på flygplatsen.

 

Du kan tänkas behöva beställa elektroniskt resetillstånd (ESTA), och du måste uppge passagerarinformation i förväg ( API – Advance Passenger Information). Läs mer nedan.

ESTA-resetillstånd

Medborgare i länder som omfattas av Visa Waiver-programmet får resa till USA utan att behöva begära något visum. De måste emellertid ändå ansöka om ett extra resetillstånd (ESTA). Utan ett ESTA-resetillstånd kommer dessa resenärer inte att få gå ombord på flyg till USA.

Passagerare från alla länder måste ha ESTA-resetillstånd för att kunna checka in online eller vid en självbetjäningsmaskin på flygplatsen för flyg som ska till USA.

Läs mer om ESTA och Visa Waiver Program-länderna

Snabbare gränspassering (Global Entry)

KLM YouTube

Om du reser mellan Nederländerna och USA kan du spara mycket tid på flygplatsen. Genom att ansöka om ett s.k. Global Entry slipper du stå i kö för passkontroll och att fylla i immigrations- och tullformulär.

Du kan ansöka om Global Entry via FLUX om du är nederländsk eller amerikansk medborgare.

Läs mer om snabbare gränspassering med Global Entry

Pass

Alla resande till USA måste ha ett e-pass som kan avläsas maskinellt (kallas även maskinläsbart pass). Beroende på var det var utfärdat måste ett sådant pass ha ett digitalt foto och ett inbyggt datachip.

 

Spädbarn och äldre barn måste ha egna pass; de får inte resa på någon av föräldrarnas pass.

 

Om du har ett provisoriskt pass som inte är ett e-pass får du inte längre resa under Visa Waiver-programmet. Du måste då ansöka om visum för din resa till USA.

Advance Passenger Information

Om du reser till USA måste vi samla in olika delar av dina personuppgifter. Vi rekommenderar att du lämnar dem så tidigt som möjligt genom att:

 • kontakta din resebyrå
 • använda Min Resa
 • lämna dem vid incheckning online från 24 timmar upp till en timme före avgång
 • lämna dem vid en incheckningsautomat på flygplatsen.


Om ditt flyg avgår från en flygplats där du endast kan checka in vid disk kommer vår personal att registrera API-uppgifterna på ditt pass.

Du kan även hämta API-formuläret innan du reser. API-uppgifterna innefattar:

 • Efternamn och förnamn
 • Födelsedatum och kön
 • Passnummer
 • Landet där passet utfärdats
 • Passets utgångsdatum
 • Nationalitet
 • Bosättningsland
 • Tillfällig adress där du kommer att bo. Adressen måste innefatta gatuadress inklusive husnummer, ort, delstatens förkortning samt amerikanskt postnummer.


Du behöver inte uppge någon tillfällig adress om:

 • Du är permanentboende i USA.
 • Du byter plan inom USA för resa till en destination utanför USA, och transitflyget tar 8 timmar eller mer. När du fyller i din adress ska du ange ”Transit to Non-US country” (transitflyg till land utanför USA) och fylla i flygnumret för resans sista del.
 • Du ska resa vidare på kryssning. När du fyller i adressen ska du ange: ”Transit to Cruise Line” (transitresa till kryssningsfartyg) och lägga till namnet på fartyget samt den ort och delstat där kryssningen startar.
 • Du ska resa genom USA i en husbil. Uppge om möjligt din planerade resväg och plats.


Hämta API-formuläret (Endast på engelska)(PDF, 54 KB)(PDF, 54KB)
Visa incheckningstjänster för avreseflygplatser

Tillbaka till början
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com