Den senaste flyginformationen via telefon, e-post och SMS

Vi vill gärna ge dig viktig flyginformation under din resa. Med vår ’KLM Connect-tjänst’ kommer vi även att kontakta dig angående eventuella ändringar i din resplan via telefon, SMS eller e post.
 

Få kostnadsfria meddelanden om ditt flyg

Vi håller dig uppdaterad om viktig flyginformation via telefon, SMS eller e-post under din resa. Vi kommer även att kontakta dig vid eventuella ändringar i din resplan.

Här är en lista över de olika sorters ’KLM Connect’-meddelanden som du kan få:

FlyginformationHur informationen skickasNär informationen skickas
Incheckning online är nu möjligE-post30 timmar före avresa*. Gå till länken i e-postmeddelandet för att checka in på en gång.
Förseningar

Telefon (för interkontinentala flygresor)

SMS och e-post (alla flyg)

Vid försening med mer än 30 minuter, eller flera förseningar som tillsammans blir mer än 30 minuter.
Inställda flygTelefon, e-post och SMSOm ditt flyg ställs in kommer du att informeras om hur du ombokar till ett annat flyg och/eller begär återbetalning.
Ankomst av försenat bagageSMS och e-postOm ditt bagage försenas kommer du att meddelas när det dyker upp efter att du har fyllt i en ’Property Irregularity Report’ på flygplatsen.


* 24 timmar före avresa för flyg till och från USA.

Om tjänsten för ensamresande barn har bokats för ett barn som reser på egen hand kommer meddelanden om ändringar i barnets resplan att meddelas via telefon, e-post och SMS till den person som bokade biljetten.

 

Har vi dina kontaktuppgifter?

Se till att lämna ditt mobiltelefonnummer och din e-postadress när du bokar din flygresa. Om du bokar via en resebyrå ska du be att de inkluderar uppgifterna.

Du kan även lämna eller ändra dina kontaktuppgifter genom att logga in på ’Min Resa’ eller din Flying Blue-profil.

 

Avbryta meddelandetjänsten

Om du inte längre vill få våra ’KLM Connect’-meddelanden om din flygresa och eventuella ändringar i din resplan kan du avbryta tjänsten. Så fort du avbryter den upphör alla* meddelanden att skickas till den e-postadress och/eller det telefonnummer som du har uppgivit.

  • E-post: det e-postmeddelande som innehåller dina flyguppgifter innehåller även en länk som du kan använda för att avbryta meddelandetjänsten.
  • SMS: svara på ett SMS som vi har skickat med meddelandet ’STOP’.

* Ett undantag till detta är ett SMS som meddelar att boardingen har påbörjats. För att avbryta denna meddelandetjänst måste du logga in på ’Min Resa’.