Pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen

KLM werkt voor pakketreizen en reisarrangementen samen met verschillende partijen om uw reis zo compleet mogelijk te maken. Het Europees Parlement en de Raad hebben hiervoor nieuwe regels geïmplementeerd, die vanaf 1 juli 2018 van toepassing zijn in alle EU-landen. Sommige diensten die door KLM worden aangeboden kunnen onder die richtlijnen vallen.
 

Gekoppeld reisarrangement

KLM heeft partnerships met verschillende partijen om uw reis compleet te maken. Het is mogelijk om bij de volgende KLM partners aanvullende reisdiensten te boeken, via een link op de KLM website of de app:

  • Accommodaties: Booking.com  – Voor accommodaties
  • Autoverhuur en airport transfers: Cartrawler  – Voor autoverhuur en airport transfers
  • Attracties en activiteiten: GetYourGuide  – Voor topattracties & activiteiten

Als u een aanvullende reisdienst boekt van een van de bovenstaande KLM partners, via de KLM link op de co-branded partner website (waar uw bestemming en reisdata reeds zijn ingevuld), en u doet dat uiterlijk 24 uur na het ontvangen van de boeking conformatie van uw bij KLM geboekte vliegticket, dan wordt deze aanvullende reisdienst onderdeel van een gekoppeld reisarrangement dat valt onder de Pakketreizen Richtlijn.

De volgende wettelijke informatie wordt getoond in een banner op KLM’s partner website:

_______
Indien u, na het selecteren en betalen van een reisdienst, aanvullende reisdiensten voor uw reis of vakantie boekt via KLM’s partner, Booking.com/Cartrawler/ GetYourGuide, kunt u GEEN aanspraak maken op de rechten die gelden voor pakketreizen uit hoofde van Richtlijn (EU) 2015/2302.
KLM is derhalve niet verantwoordelijk voor de goede uitvoering van die aanvullende reisdiensten. In geval van problemen kunt u contact opnemen met de betrokken dienstverlener, Booking.com/Cartrawler/ GetYourGuide
Indien u echter uiterlijk 24 uur na ontvangst van de bevestiging van de boeking van KLM via deze link aanvullende reisdiensten boekt, worden die reisdiensten deel van een gekoppeld reisarrangement. In dat geval beschikt KLM over de volgens het EU-recht verplichte bescherming om de door u aan KLM betaalde bedragen voor diensten die als gevolg van de insolventie van KLM niet zijn verleend, terug te storten en, indien nodig, u te repatriëren. Gelieve er nota van te nemen dat niet in terugbetaling wordt voorzien in geval van insolventie van de betrokken dienstverlener.
KLM heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), Admiraliteitskade 73B, Rotterdam.
Wanneer diensten door de insolventie van KLM niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen. Gelieve deze instantie te contacteren wanneer de door u geboekte diensten als gevolg van de insolventie van KLM niet worden verleend.
Let op: Deze bescherming bij insolventie geldt niet voor overeenkomsten met andere partijen dan KLM, die ondanks de insolventie van KLM kunnen worden uitgevoerd.
Richtlijn (EU) 2015/2302, als omgezet in het nationale recht
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015L2302&from=ENG 

KLM Package Deals

KLM Package Deals in Nederland, België en Luxemburg wordt u aangeboden door Airtrade in Nederland. Airtrade is als organisatie aangesloten bij de ANVR en SGR, wat een goede verzekerde reis garandeert. Lees meer over KLM Package Deals.