Platinum: voor een exclusieve manier van reizen

Flying Blue Platinum is ons hoogste Elite-niveau, dat speciaal is ontwikkeld voor onze trouwste klanten. Als Platinum-deelnemer ontvangt u het hoogste niveau aan comfort en luxe dat we te bieden hebben. Bovendien profiteert u van 100% meer Award Miles op uw vluchten.

Vereisten voor Platinum-deelname

Flying Blue Platinum Card

U wordt Platinum-deelnemer als u binnen 1 kalenderjaar een van de volgende drempels heeft bereikt:

  •  U heeft 70.000 Level Miles (90.000 in Frankrijk en Monaco) gespaard met vluchten van een van de SkyTeam-partners.

OF

  • U heeft 60 kwalificerende vluchten met een van de SkyTeam-partners gevlogen.

Als u zeer regelmatig vliegt, is het niet moeilijk om een van bovenstaande drempels te bereiken. Als u veel korte reizen maakt, komt u makkelijk aan 60 kwalificerende vluchten. Als uw bestemmingen verder weg liggen en u in Business Class reist, dan zult u ontdekken dat u snel voldoende Level Miles kunt sparen om de drempel van 70.000 Level Miles te bereiken. U bent nu klaar voor een upgrade naar Platinum-deelname, waarbij u van alle bijbehorende voordelen kunt profiteren!

Voordelen voor Platinum-deelnemers bij vluchten & vluchtgerelateerde diensten

Wij zien Platinum-deelnemers als reizigers van wereldklasse. Bij iedere vlucht worden uw Award Miles verdubbeld en u kunt bovendien profiteren van een grotere beschikbaarheid van tickets wanneer u een award vlucht boekt. U krijgt nu gratis toegang tot de lounges op de luchthaven en met SkyPriority geniet u bovendien van de allerbeste priorityservices: voorrang bij het inchecken, voorrang bij het aan boord gaan en als een vlucht vol is, krijgt u de hoogste prioriteit op een wachtlijst. Flying Blue Platinum-deelname zorgt ervoor dat reizen en plezier hand in hand gaan.

Vergelijk de voordelen van alle deelnemersniveaus

Flying Blue-voordelen voor Platinum-deelnemers

Bagagevoordelen
Extra ruimbagagevrijstelling¹Naast de bagagevrijstelling die op uw ticket vermeld staat, 1 extra bagagestuk op vluchten die worden uitgevoerd door SkyTeam, HOP! of Aircalin en op vluchten van/naar Corsica die worden uitgevoerd door Air Corsica.²
Extra zitcomfort op KLM-vluchten³
Voorselectie in Economy Comfort⁴Op vluchten die worden uitgevoerd en aangeboden door KLM
Economy Comfort op KLM-vluchtenGratis
Stoelen met extra beenruimte op KLM-vluchtenGratis
Voorkeursstoelen op KLM-vluchtenGratis
Keuze standaardstoel⁵Gratis
Voorkeursstoelen op AIR FRANCE-vluchten³
Seat PlusGratis
Duo-stoel in een rij van 2Gratis
Duo-stoel op het bovendek van een A380Gratis
Stoel voor in de cabineGratis
Keuze standaardstoel⁵Gratis


Delta Comfort+-zitplaats aan boord van Delta Air Lines-vluchtenKosteloos⁶
Miles sparen met vluchten en bij partnersYes
Miles besteden aan vluchten en bij partnersYes
Meer award tickets beschikbaarJa, voor Business Class-passagiers
Award upgradeYes
First Class award tickets en award upgrades van AIR FRANCEYes
Level Miles meenemen⁷Yes
Behoud uw deelnemersniveau tijdens uw zwangerschapsverlof⁸Yes
Platinum for LifeJa, na 10 achtereenvolgende jaren van Platinum-deelname

Priority-services¹³

SkyPriority-services:
- Voorrang bij het inchecken
- Voorrang bij de bagageafgifte
- Voorrang bij het aan boord gaan
- Voorrang bij douane
- Voorrang bij ticketkantoren en transferbalies
- Voorrang bij de bagageafhandeling
Elite-bonus100%
Gratis transfers¹⁴Gratis transfers tussen Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly met de Bus Direct
Platinum Service LineYes
Exclusieve reserveringsserviceYes
Korting bij Flying Blue-partnersYes
Nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingenYes
Flying Blue-account voor snel & handig reserverenYes
LoungetoegangJa, tot alle SkyTeam-lounges wereldwijd wanneer u op dezelfde dag reist of een aansluiting maakt met een internationale vlucht die door SkyTeam wordt uitgevoerd⁹ De mogelijkheid om gratis een gast uit te nodigen en tegen betaling meerdere gasten¹° Elke gast dient te voldoen aan dezelfde reisvoorwaarden als de gastheer/gastvrouw.
Gegarandeerde zitplaats in Economy Class¹¹Op langeafstandsvluchten met KLM, AIR FRANCE of SkyTeam-partners¹²
Voorkeursbehandeling op wachtlijstenYes
Voorkeursbehandeling op de stand-by lijstYes

¹ In Economy Class of Premium Economy Class mag dit extra bagagestuk niet zwaarder zijn dan 23 kg. In Business Class of First Class is het maximumgewicht 32 kg.
² In geval van vluchten op basis van gewichtsconcept: extra bagagevrijstelling van 10 kg (Silver), 15 kg (Gold) of 20 kg (Platinum).
³ Let op: u kunt deze zitplaatsopties niet bij de gates aanvragen. Bovendien is de korting na boarding niet meer geldig. De kortingsregeling is niet van toepassing als u een stoel boekt met Miles.
⁴ Indien beschikbaar, profiteren Platinum-deelnemers van een automatische voorselectie op stoelen in Economy Comfort op vluchten die worden uitgevoerd en aangeboden door KLM. Indien er geen stoelen in Economy Comfort beschikbaar zijn, profiteren Platinum-deelnemers van een automatische voorselectie op stoelen met extra beenruimte. Indien er geen stoelen met extra beenruimte beschikbaar zijn, profiteren Platinum-deelnemers van een voorkeursstoel.
⁵ Voordeel geldt ook voor vluchten aangeboden door Delta Air Lines en uitgevoerd door KLM of AIR FRANCE.
⁶ Op de dag van vertrek worden Comfort+-zitplaatsen toegewezen bij de gate op basis van beschikbaarheid. Ongeacht de Flying Blue Elite-status kunnen Delta Comfort+-stoelen niet worden gereserveerd op een Basic Economy-ticket (E).
⁷ Op 31 december van ieder jaar mogen alle Flying Blue Elite-deelnemers de Level Miles die zij meer hebben gespaard dan het minimum dat nodig is om hun huidige niveau te behouden, meenemen naar het volgende jaar. Dit geldt ook als zij een hoger niveau hebben bereikt. Indien u over het afgelopen jaar niet uw huidige deelnemersniveau heeft behouden, kunnen uw Level Miles niet worden meegenomen naar het volgende jaar.
⁸ Eén verzoek per zwangerschapsverlof, aan te vragen na verlies van uw deelnemersniveau.
⁹ Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers hebben na een internationale langeafstandsvlucht aangeboden door AIR FRANCE of KLM gratis toegang tot de aankomstlounge in Terminal 2C op Paris-Charles de Gaulle.
¹° De toegangsprijs voor de lounge verschilt per luchthaven en toegang is op basis van beschikbaarheid.*
* Platinum-deelnemers en hun kinderen (0-18 jaar) hebben gratis toegang tot de KLM Crown Lounges op Amsterdam Airport Schiphol mits ze op dezelfde vlucht reizen. Platinum-deelnemers en hun kinderen (18-24 jaar) reizend op dezelfde vlucht krijgen tegen een gereduceerd tarief van € 15 of 3.000 Miles per kind toegang tot de lounge.
In de KLM Crown Lounge 52 voor non-Schengenlanden op Amsterdam Airport Schiphol geldt dat:
- Gasten van onze Flying Blue Platinum- en Flying Blue Gold-deelnemers zijn met uitzondering van de piekuren (iedere ochtend van 07.30 uur tot 11.00 uur) de hele dag welkom.
- Gasten van Ultimate-, Skipper- en Club 2000-deelnemers zijn de hele dag welkom in onze lounge.
¹¹ Uw zitplaats in Economy Class wordt gegarandeerd op alle langeafstandsvluchten met KLM, AIR FRANCE of een van de SkyTeam-partners waarvoor tegen het volle tarief en uiterlijk 24 uur voor vertrek een ticket wordt gereserveerd.
¹² Op full-fare tickets die minstens 24 uur van tevoren zijn geboekt en enkel als Economy, Business, en zo van toepassing First Class, volboekt zijn.
¹³ Toon aan de incheckbalie een geldige kaart van uw frequent flyer programma om op TAROM-vluchten te profiteren van de SkyTeam Elite- of Elite Plus-voordelen.
¹⁴Deze dienst is gratis voor de Flying Blue Elite Plus-leden op vertoon van de fysieke kaart.

Word Platinum for Life-deelnemer

Als Platinum-deelnemer kunt u uiteraard uw Level Miles meenemen naar het volgende kalenderjaar, zodat u eenvoudiger uw deelname op Platinum-niveau kunt behouden. Na 10 achtereenvolgende jaren Platinum-deelname wordt u beloond met een Platinum for Life-kaart. Met Platinum for Life kunt tijdens iedere reis profiteren van vertrouwde, exclusieve privileges, zonder dat u jaarlijks een bepaald aantal Miles of kwalificerende vluchten hoeft te verzamelen.

Bekijk de video

Klik op onderstaande video om alle voordelen van Platinum-deelname te bekijken. In deze korte animatie ziet u welke voordelen Platinum-deelnemers genieten.  

Hoe behoudt u uw Platinum-niveau?

Om uw deelnemersniveau te behouden moet u per kalenderjaar een van de volgende drempels bereiken:

Deelnemersniveau      Vereiste aantal Level Miles Vereiste aantal kwalificerende vluchten
IvoryStartniveauStartniveau
Silver
(Elite)
25.000 Level Miles 
(30.000 in Frankrijk en Monaco) 
 of    15 kwalificerende vluchten
Gold
(Elite Plus)
40.000 Level Miles 
(60.000 in Frankrijk en Monaco) 
 of 30 kwalificerende vluchten
Platinum
(Elite Plus)
70.000 Level Miles 
(90.000 in Frankrijk en Monaco)
 
 of 60 kwalificerende vluchten


Vergelijk de voordelen van alle deelnemersniveaus
Ontdek hoeveel Miles u spaart met een bepaalde vlucht
Bekijk uw Miles-saldo
Boek een vlucht en spaar Level Miles

Goed om te weten

Level Miles meenemen

Op 31 december van ieder jaar mogen alle Flying Blue Elite-deelnemers de Level Miles die zij meer hebben gespaard dan het minimum vaan Miles dat nodig is om hun huidige niveau te behouden, meenemen naar het volgende jaar. Dit geldt ook als zij een hoger niveau hebben bereikt. Deelnemers die hun deelnemersniveau niet hebben behouden, mogen hun Level Miles niet meenemen.