Belangrijke reisinformatie

Lees de onderstaande reisinformatie zorgvuldig door. Deze informatie is bijgewerkt in januari 2018.
 

Bagage

Wilt u meer weten over uw bagagevrijstelling? Lees hoeveel bagage u mag meenemen en welke bijkomende kosten en kortingen er komen kijken bij het meenemen van extra bagage en speciale bagage.

 

Verboden of beperkt toegestane voorwerpen

Er is een aantal voorwerpen of goederen dat niet vervoerd mag worden in uw handbagage en/of ruimbagage of waaraan restricties zijn verbonden. Lees meer over de specifieke regels die we hebben voor het meenemen van bepaalde voorwerpen en goederen aan boord.
 

Incheck- en bagageafgiftetijden

Aan Passagiers wordt gevraagd om op tijd te arriveren, uiterlijk op de tijdstippen die hiervoor door KLM zijn aangegeven om in te checken en te boarden. De inchecktijden verschillen per luchthaven. Het kan zijn dat er andere inchecktijden gelden wanneer uw vlucht wordt uitgevoerd door een partner airline; bekijk de betreffende website voor de juiste inchecktijden. U vindt de uitvoerende luchtvaartmaatschappijen op uw boekingsbevestiging. Als passagiers niet inchecken of niet op tijd aanwezig zijn bij de gate, heeft de KLM het recht om de stoel die voor deze passagier is gereserveerd te annuleren.


Bekijk de incheck- en bagageafgiftetijden

 

Vertraging, annulering en instapweigering

KLM zal altijd proberen vertraging, annulering en instapweigering zo veel mogelijk te voorkomen. Mocht u hier toch mee te maken krijgen, dan biedt KLM u assistentie aan en een vergoeding die is afgestemd op de duur van de vertraging en de lengte van uw vlucht. Meer informatie over de rechten van passagiers met betrekking tot vergoeding en/of assistentie kunt u vinden in de brochure “Assistentie en compensatie ”. Zorg ervoor dat uw contactgegevens bij ons bekend zijn, zodat wij u direct kunnen informeren.