KLM's Delfts blauwe huisjes

Bouw uw eigen Delfts blauwe stad met de miniaturen van KLM.
 
KLM houses Amsterdam
 

Uniek cadeau in World Business Class

Sinds de jaren 50 geven we elke passagier in World Business Class een uniek cadeau: een Delfts blauw miniatuur van een karakteristiek Hollands huisje gevuld met jenever.

Ze zijn allemaal gemaakt naar het evenbeeld van een bestaand Hollands pand. Jaarlijks voegen we rond 7 oktober een nieuwe toe, ter gelegenheid van KLM’s verjaardag.

Door de jaren heen zijn onze Delfts blauwe huisjes zeer gewilde verzamelobjecten geworden waarin een levendige ruilhandel bestaat.

Lees meer over de geschiedenis van KLM 
Lees meer over World Business Class
 
 

KLM-huisje #99: De Witte Os

De Witte Os

Ter ere van ons 99-jarige bestaan in 2018 hebben we een nieuw huisje toegevoegd aan KLM’s Delfts blauwe huisjes-collectie: De Witte Os. 

De Witte Os is een fenomeen in het Friese Joure. In dit winkeltje aan de Midstraat legde kruidenier Egbert Douwe de basis voor het welbekende Douwe Egberts van nu. Maar dit ging niet zonder slag of stoot. Vandaag de dag doet De Witte Os dienst als museum, onder de vlag van Museum Joure. Het museum herstelde het historische pand in ere door het in te richten als datgene wat het ooit was: een geliefde kruidenierswinkel.

Ontdek meer over De Witte Os 
 
 

KLM Delfts blauwe huisjes-app

Heeft u een iPhone, iPad of Android-telefoon? Dan kunt u uw verzameling bijhouden. Download onze app voor een overzicht van alle miniaturen die we ooit hebben uitgegeven. 

U ziet dan in een oogopslag welke u al heeft. En u kunt bijhouden welke huisjes u voor uw volgende reis in onze Business Class op het oog heeft.

 
 

Download now