Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Reizen met kinderen

We maken het onze jonge passagiers en hun ouders graag naar hun zin. Lees hoe u van uw gezinsreis met KLM uw beste reis ooit maakt!

Boeken

children travelling

Met KLM.com regelt u het reizen met kinderen heel eenvoudig: geef tijdens het boeken van uw vlucht aan dat u met kinderen reist en uw kinderen reizen automatisch mee tegen ons gereduceerde baby- en/of kindertarief. De Unaccompanied Minor-service is verplicht als een kind in een andere reisklasse reist dan de volwassene die hem/haar begeleidt.

Tijdens het boeken kunt u ook meteen de stoelen voor uw hele gezin uitkiezen.

Boek uw gezinsreis

Wist u dat kinderen al vanaf 2 jaar Flying Blue-deelnemer kunnen worden en net als volwassenen Miles sparen? Meld uw kind aan

Baby’s (0-1 jaar)
Een kind dat op de heen- en op de terugreis jonger dan 2 jaar is, reist op uw schoot mee. Een volwassene mag met maximaal 2 baby’s reizen, maar slechts 1 baby mag op schoot meereizen. Voor de andere baby moet een stoel worden geboekt. Neem hiervoor contact met ons op.

Neem contact op met KLM om een stoel voor uw baby te boeken

Bluey

Bluey

Tijdens uw gezinsreis met KLM reist onze mascotte Bluey met u mee. U vindt Bluey op de luchthaven en aan boord van uw vliegtuig!

Download het kids infopakket(PDF, 2.6MB)

Reisvoorbereiding

Reisdocumenten
Meer informatie over paspoorten, visa en andere reisdocumenten vindt u hier: Bekijk welke reisdocumenten u nodig heeft voor uw bestemming

 • Kinderen van EU-burgers die van, naar of via landen in de Europese Unie reizen moeten hun eigen paspoort of identiteitsbewijs meenemen. Het is niet meer toegestaan bijgeschreven te staan in het paspoort van een van hun ouders. Deze regel geldt niet voor documenthouders uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
 • Op reizen naar of vanuit Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin de niet-reizende ouder(s) toestemming geeft/geven voor de reis.
 • Voor reizen van en naar Zuid-Afrika moeten alle kinderen met ingang van 1 juni 2015 verschillende documenten meenemen – ongeacht of zij met beide ouders, met 1 ouder, met een begeleidende volwassene of alleen reizen. Lees meer over de nieuwe regels voor reizen van/naar Zuid-Afrika.

  Voor kinderen die met 1 ouder of een begeleidende volwassene reizen naar overige bestemmingen, raden wij aan om te controleren welke documenten u nodig heeft. Lees meer over reizen met kinderen op de website van het Nederlandse Ministerie van Defensie  of kijk op de website van de ambassade.

Gezondheid
Reist u naar een tropische of subtropische bestemming? Controleer dan zo vroeg mogelijk welke vaccinaties u en uw gezin nodig hebben. Bekijk het gezondheidsadvies voor uw bestemming

Aan boord van KLM-vluchten mag u alle medicijnen voor u of uw gezin meenemen. Zorg er wel voor dat de naam van de gebruiker op de medicatie is vermeld. Overschrijden uw vloeibare medicijnen de limiet van 100 ml (3,4 oz.)? Vergeet dan niet om een doktersverklaring mee te nemen.

Heeft u speciale assistentie aan boord of op de luchthaven nodig? Vraag deze service dan aan via Mijn Reis of door contact op te nemen met KLM CARES.

Lees meer over speciale assistentie door KLM CARES

Aanstaande moeders mogen meestal gewoon vliegen. We raden u echter af om te vliegen als u 36 weken (of langer) zwanger bent of in de eerste week na de bevalling. Vraag altijd eerst om advies bij de huisarts als u in verwachting bent van een meerling. Ook heeft u van uw huisarts toestemming nodig om te mogen vliegen als u in het verleden zwangerschapscomplicaties heeft gehad.

Inchecken

Bespaar tijd en omzeil de wachtrijen op de luchthaven. Check online in:

 • Bekijk uw vluchtgegevens en het laatste nieuws over uw reis.
 • Bekijk uw stoelen – wij zorgen ervoor dat u als gezin bij elkaar zit.
 • Ontvang uw boarding pass per e-mail of sms of druk hem thuis af.
 • NIEUW: print uw bagagelabels thuis. Steeds meer luchthavens accepteren deze labels.

U kunt vanaf 30 uur voor vertrek online inchecken (24 uur voor vluchten vanuit en naar de Verenigde Staten). Wij laten u per e-mail weten wanneer u kunt inchecken.

De vakantieperiodes: volg Bluey om als gezin in te checken
Vertrekt u tijdens de vakantieperiodes met het gezin vanaf Amsterdam Airport Schiphol? Ga dan naar de balie met het bord met Bluey erop. Bij deze balie helpen wij uw gezin bij het inchecken en het afgeven van uw bagage. En voor de kinderen hebben we een kleine verrassing!

Aan boord

Maaltijden
Op onze intercontinentale vluchten serveren wij gratis speciale kindermaaltijden voor kinderen vanaf 2 jaar. Zorg ervoor dat u deze maaltijd uiterlijk 24 uur voor vertrek bestelt. Dit kan tijdens het boeken van uw vlucht of via Mijn Reis. Zo serveren wij bijvoorbeeld heerlijke minihamburgers en frietjes. Het menu varieert per vlucht, maar met Bluey en een pilotenspel of vliegbrevet voor de jonge piloten onder ons is elke kindermaaltijd altijd een feest!

Wij raden u aan uw eigen babyvoeding mee te nemen. Eventuele beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen gelden niet voor babyvoeding. Op intercontinentale KLM-vluchten is slechts een beperkt aantal speciale babymaaltijden beschikbaar. Deze maaltijden zijn gratis en hoeft u niet van tevoren te reserveren. Elke baby of peuter tot 2 jaar krijgt van ons een gratis Bluey-slabbetje.

Lees meer over speciale maaltijden

Entertainment
Alle kinderen vanaf 2 jaar krijgen op intercontinentale KLM-vluchten een Bluey-speelset bestaande uit o.a. een memoryspel en boter-kaas-en-eieren, kleurpotloden, een sleutelhanger, kaartspel, sticker en bagagelabel om zich aan boord te vermaken. Ook krijgen ze een Bluey-slaapmasker om een dutje te doen. Op Europese vluchten krijgen kinderen een paspoorthoesje en spelletjesboek van Bluey.

Op intercontinentale KLM-vluchten is elke stoel uitgerust met een entertainmentset. Samen met Bluey beleeft uw kind urenlang plezier. Met al die films en spelletjes vliegt de reis voorbij!

Gaat u binnenkort vliegen? Bekijk het entertainmentaanbod aan boord

Op zowel Europese als intercontinentale KLM-vluchten is het gebruik van diverse soorten elektronische apparatuur (zoals draagbare spelcomputers en tablets) toegestaan, zolang u uw apparaat in vliegtuigmodus zet of uw mobiele netwerk uitschakelt.

Stoelen
U kunt uw stoelen bekijken en wijzigen via de stoelindeling in Mijn Reis of tijdens het online inchecken op KLM.com. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u als gezin bij elkaar zit!

Reiswiegjes
Op intercontinentale vluchten kunt u een reiswiegje reserveren via Mijn Reis of door contact met ons op te nemen. De wiegjes zijn geschikt voor baby’s die op de dag van de reis niet groter zijn dan 65 cm en niet meer wegen dan 10 kg. Hoewel wij ons uiterste best doen, kunnen wij helaas niet garanderen dat er tijdens elke vlucht een wiegje beschikbaar is.

(Auto)kinderzitjes
Voor elk kind mag u op KLM-vluchten gratis 1 (auto)kinderzitje meenemen. Als u een stoel voor uw kind heeft geboekt, kunt u het beste uw eigen (auto)kinderzitje (kinderbeveiligingssysteem) meenemen voor in het vliegtuig.

 • Het zitje moet tussen de armleuningen van de vliegtuigstoel (42 cm/16,5 inch) passen.
 • Uw kind en het zitje moeten volgens de aanwijzingen van de fabrikant van het kinderzitje worden vastgemaakt.
 • Het zitje mag geen gebreken vertonen en moet zichtbaar zijn voorzien van een keurmerk voor gebruik in een vliegtuig.
 • Het gebruik van een (auto)kinderzitje moet u van tevoren reserveren. Neem hiervoor contact op met KLM Telefonische Reserveringen of uw plaatselijke KLM-ticketkantoor.

(Auto)kinderzitjes kunt u ook gratis inchecken. In dit geval zijn bovenstaande regels niet van toepassing.

Als u een stoel voor uw kind heeft gereserveerd, mag u ook een Child Aviation Restraint System (CARES) meenemen

 • Uw kind en het CARES-systeem moeten volgens de aanwijzingen van de fabrikant worden vastgemaakt.
 • Het CARES-systeem mag geen gebreken vertonen en moet zichtbaar zijn voorzien van een keurmerk voor gebruik in een vliegtuig.
 • Het gebruik van een (auto)kinderzitje moet u van tevoren reserveren. Neem hiervoor contact op met KLM Telefonische Reserveringen of uw plaatselijke KLM-ticketkantoor.

Bagage en kinderwagens


Bagage
Kinderen die een eigen (geboekte) stoel hebben, mogen dezelfde hoeveelheid ruim- en handbagage meenemen als een volwassene.

Voor kinderen jonger dan 2 jaar die op uw schoot meereizen, mag u het volgende meenemen:

 • 1 stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van maximaal 12 kg (26 lbs) en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 inch).
 • 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg (22 lbs). Als u de bagage voor uw kind in de ruimbagage van een van de ouders meeneemt, mag deze bagage per stuk tot 23 kg (50,5 lbs) wegen.

Een paar van onze partnerluchtvaartmaatschappijen hanteren andere bagageregels dan wij. Neem voor meer informatie contact op met uw reisbureau of de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Kinderwagen
Voor elk kind mag u altijd gratis 1 kleine, volledig opvouwbare kinderwagen/buggy meenemen. Als er geen plaats is onder de stoel voor u of in het bagagevak, checkt u de kinderwagen gratis in. De kinderwagen mag een beschermhoes hebben, maar deze mag geen extra bagage bevatten.

Alleenreizende kinderen

children travelling

Met onze Unaccompanied Minor-service weet u zeker dat uw kleine wereldreiziger in veilige handen is.

Deze service is verplicht voor alleenreizende kinderen van 5 tot en met 14 jaar die zonder volwassene (vanaf 18 jaar) reizen. Voor kinderen van 15 tot en met 17 jaar is de service niet verplicht, maar kunt u hem eventueel wel reserveren.

Kinderen onder de 5 jaar moeten altijd door een ouder of voogd worden begeleid.

Lees verder over onze Unaccompanied Minor-service

Travelling with children

Veelgestelde vragen

Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com