Paspoort en visa

Hier vindt u informatie over de reisdocumenten die u nodig heeft, en andere belangrijke informatie over reizen naar het land van uw bestemming.
 

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Ieder land hanteert eigen regels voor bezoekers van verschillende nationaliteiten. Voor gedetailleerde en actuele informatie over uw reis adviseren wij u altijd uw reisdocumenten en gezondheidsadvies te raadplegen en de vereiste velden in te vullen.

 

Hoe vraag ik online een visum aan?

Als u een (elektronisch) visum nodig heeft, kunt u dit eenvoudig online aanvragen. Onze partner Sherpa  handelt dan tegen een kleine vergoeding uw aanvraag volledig af. Natuurlijk kunt u dit ook zelf regelen via de bevoegde autoriteiten.
 

Brexit: impact op uw vlucht

Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie, maar dit heeft geen gevolgen voor de KLM-vluchten van en naar het VK. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste reisdocumenten mee te nemen, inclusief een paspoort dat voldoet aan de geldigheidsregels van het land waar u naartoe reist. Helaas kunnen wij niks doen aan mogelijke douane- of grensvertragingen.

Lees de actuele regels en reisadviezen voor Britse burgers die naar de EU reizen op de website van de Britse overheid (in het Engels). 
Voor reizen naar het VK, check altijd de nieuwste toelatingseisen. 