Laatste updates: coronavirus

Laatst gewijzigd: maandag 7 juni 2021, 11:30 / 11:30 AM (CET)
 

Wat kunt u zelf doen?

Sinds het uitbreken van het coronavirus volgen wij de situatie nauwlettend. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw aanstaande reisplannen of iets wilt aanpassen. We raden u aan om gebruik te maken van de online opties om uw vlucht zelf te wijzigen of een teruggave aan te vragen. Lees het onderstaande beleid voor omboekingen en teruggave voor gedetailleerde informatie en voorwaarden.

Heeft u uw boardingpass niet ontvangen na het inchecken? Ga naar de incheckbalie op de luchthaven, dan helpt een medewerker u verder.

 
 

Reisadvies en toegangsvereisten

Wegens het COVID-19 virus gelden op dit moment per land verschillende inreisrestricties. Ook de Nederlandse overheid heeft beperkingen opgelegd voor passagiers die reizen vanuit hoogrisicogebieden.

De Nederlandse overheid heeft kleurcodes toegekend op basis van de besmettingscijfers. Veilige landen hebben een groene of gele kleurcode. Landen met een hoog risico hebben een oranje code. Reist u vanuit een oranje land naar Nederland, dan moet u een COVID-19-test laten afnemen.

Check welke kleur het land heeft waar u vandaan reist op http://www.wijsopreis.nl  om te zien of er voor u een testverplichting geldt. Houd er rekening mee dat de situatie in een land snel kan veranderen. Check daarom het reisadvies regelmatig.

Ontdek welke maatregelen voor uw reis gelden in KLM TravelDoc 

 
  • Reist u vanuit Nederland?

  • Reist u naar Nederland?

  • Heeft u een overstap in Nederland?

 

Reisverbod

Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben een reisverbod ingesteld voor passagiers die van of naar bepaalde landen reizen. Als er een reisverbod geldt voor uw bestemming, wordt uw vlucht mogelijk geannuleerd of gelden er reisrestricties. Hierover sturen we u zo snel mogelijk bericht.

Bekijk de restricties voor het reizen van en naar Nederland op de website van de Nederlandse overheid 

Ga naar onze KLM TravelDoc voor meer informatie over andere bestemmingen 

 
 

Wereldwijd beleid voor omboekingen en teruggave

We bieden verschillende opties voor omboekingen en teruggave. Bekijk hieronder wat voor u van toepassing is. Houd er rekening mee dat er een apart beleid is voor KLM Holidays , KLM Flight Bundle  en Flying Blue reward tickets .

 
  • Testresultaat komt te laat binnen

  • Vlucht geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij of reisverbod voor mijn bestemming

 

Is uw vlucht niet geannuleerd, maar heeft u besloten uw reis uit te stellen?

Het beleid dat voor u van toepassing is, hangt af van wanneer uw geplande vertrekdatum was. Weet u niet zeker wanneer uw vlucht zou plaatsvinden? Check de bevestigingsmail die u heeft ontvangen na het boeken van uw vlucht.

Als uw vlucht niet geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij, kunt u uw boeking alleen wijzigen voor het geplande vertrek van de vlucht.

 
  • Tickets geboekt met een vertrek vóór of op 31 december 2021

  • Tickets geboekt met een vertrek op of na 1 januari 2022

 

Hulp nodig?

Als geen van de bovengenoemde opties uw vraag beantwoordt of als u problemen ondervindt met onze online tools, neem dan gerust contact met ons op.

Deel uw boekingscode en achternaam zodat wij u sneller kunnen helpen, maar deel het alleen via privéberichten.