Vertraagde, vermiste of beschadigde bagage

Mocht, ondanks onze zorg en aandacht, uw bagage vertraagd of vermist zijn, dan doen we uiteraard ons uiterste best u deze zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Vertraagde bagage melden

Als uw bagage bij aankomst niet aanwezig is, dient u onmiddellijk naar de bagageservicebalie in de douanehal op de luchthaven te gaan. Op Schiphol bevindt deze balie zich in de bagagehal tegenover bagageband 9.

Bij de bagageservicebalie wordt uw bagageclaim geregistreerd. U ontvangt hier ook een Property Irregularity Report (PIR) met een persoonlijk dossiernummer. Met dit nummer kunt u de status van uw vertraagde bagage volgen. Zodra uw bagage is gevonden, nemen we contact met u op over de bezorging.

Bij ieder bagagestuk dat u incheckt krijgt u een bagagelabel. Bewaar deze labels zorgvuldig tot u uw bagage weer terug heeft.

Vertraagde bagage online melden
U kunt uw vertraagde bagage op KLM- of AIR FRANCE-vluchten ook (binnen 2 dagen) online melden op voorwaarde dat:

Vertraagde bagage online melden

Nu melden

Vertraagde bagage volgen

Met uw achternaam en het dossiernummer van uw Property Irregularity Report (PIR) kunt u de status van uw vertraagde bagage online volgen via de World Tracer-tool.

Volg uw vertraagde bagage

Bagage niet binnen 3 dagen gevonden?

Als uw bagage niet binnen 3 dagen wordt gevonden, dan kunt u met de World Tracer-tool online een Baggage Inventory and Claim-formulier invullen. Dit formulier wordt automatisch online weergegeven als uw bagage niet binnen 3 dagen is teruggevonden. Voer hier uw achternaam en dossiernummer in. Met deze extra informatie kunnen we nog gerichter zoeken. Deze informatie helpt ons om uw bagage zo snel mogelijk bij u terug te bezorgen.

Als uw bagage niet binnen 21 dagen is teruggevonden, wordt dit formulier doorgestuurd naar KLM Customer Care.

Contact opnemen over vertraagde bagage

Zodra u melding heeft gemaakt van uw vermiste bagage, ontvangt u een contactnummer. U kunt ons ook dag en nacht bereiken via Facebook of Twitter. Deel uw persoonlijke gegevens alleen via privéberichten:

www.facebook.com/klm

www.twitter.com/klm

Beschadigde bagage

Door normaal gebruik kunnen er krassen, vlekken, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

Als u andere, grotere beschadigingen ontdekt aan uw bagage, dan verzoeken we u dit direct na aankomst bij ons te melden, of om binnen 7 dagen na aankomst schriftelijk een claim in te dienen bij KLM Customer Care.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care

Als u iets uit uw bagage mist

Als u iets uit uw bagage mist door schade of diefstal, dan dient u dit direct na aankomst te melden bij de bagageservicebalie op de luchthaven. U kunt ook melding maken van vermiste bagage door binnen 7 dagen na aankomst het e-mailformulier van KLM Customer Care in te vullen.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care

Heeft u iets aan boord laten liggen?

Heeft u een van uw persoonlijke eigendommen aan boord van een KLM-toestel achtergelaten op Schiphol? Dan kunt u het volgende doen:

  • Laat het ons dan weten via KLM op Facebook of KLM op Twitter. Als u binnen 3 dagen contact met ons opneemt, gaat het KLM Lost & Found-team onmiddellijk aan de slag om uw eigendommen terug te vinden. Na 3 dagen worden alle gevonden voorwerpen naar het Customer Contact Centre op Amsterdam Airport Schiphol gebracht: bekijk de contactgegevens – ook als u iets bent verloren in een van de wereldwijde KLM Crown-lounges.
  • Bent u iets verloren in een KLM-toestel dat op een andere luchthaven is aangekomen? Neem dan contact op met een medewerker van de desbetreffende luchthaven.
  • Bent u iets verloren in een Air France-toestel? Neem dan contact op met het Lost and Found Property Office van Air France. Let op: gevonden voorwerpen worden maximaal 3 maanden bewaard:
    • Website: airfrance.franceobjetstrouves.fr 
    • Fax: +33 1 41 56 20 68
  • Bent u iets verloren in een toestel van een andere luchtvaartmaatschappij? Dan raden wij u aan contact op te nemen met de klantenservice van de betreffende maatschappij.

Hoewel KLM goed voor verloren voorwerpen zorgt, zijn wij niet aansprakelijk voor het verlies van persoonlijke bezittingen in onze toestellen.

Premium Arrival-ruimte op Schiphol

World Business Class-passagiers en Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers kunnen terecht bij onze Premium Arrival-ruimte op Schiphol om vertraagde of beschadigde bagage te melden.

U vindt de Premium Arrival-ruimte in de bagagehal, tegenover bagageband 9, naast de algemene balie voor het melden van vermiste of beschadigde bagage.

Vergoedingen

Als uw bagage verloren of beschadigd is of er ontbreekt iets uit, neem dan contact op met KLM Customer Care voor het aanvragen van vergoeding van kosten en compensatie.

Let op:
  • Als u vergoeding wilt aanvragen voor extra kosten die u heeft gemaakt omdat uw bagage vertraagd is, meld dit dan binnen 21 dagen nadat de vertraagde bagage bij u is bezorgd.
  • Als de vertraagde bagage beschadigd is, meld deze schade dan binnen zeven dagen nadat uw vertraagde bagage bij u is bezorgd.
We hebben beperkte aansprakelijkheid, dus als uw bagage verloren is geraakt, raden we u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeringen dekken dit verlies op basis van de waarde van uw bezittingen.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care
Lees meer over de aansprakelijkheid van KLM