Inchecken op de luchthaven

Online inchecken niet mogelijk? U kunt ook inchecken bij een selfservice kiosk op de luchthaven. Uw ruimbagage kunt u afgeven bij een van de bagageafgiftepunten.

Inchecken

Online inchecken is verreweg de snelste en eenvoudigste manier om in te checken. Kunt u niet online inchecken? Dan kunt u ook op de luchthaven inchecken bij een van onze selfservice kiosken. Deze selfservice kiosken bevinden zich in Vertrekhal 1 en Vertrekhal 2 op Amsterdam Airport Schiphol.

Daar checkt u uzelf en eventueel uw medereizigers in een paar stappen in. Net als wanneer u online incheckt, kiest u zelf uw favoriete stoel aan boord.

De kiosk werkt als volgt:

Stap 1 
Voer uw paspoort of frequent flyer kaart in. Of voer uw ticketnummer of boekingscode in. Uw boekingsgegevens verschijnen op het scherm.

Stap 2 
Selecteer uw stoel op de plattegrond. Ook kunt u tegen betaling een stoel in de Economy Comfort-zone, een stoel met extra beenruimte of een voorkeurszitplaats reserveren. Of trakteer uzelf op een upgrade naar de World Business Class! U heeft alleen een creditcard nodig.

Stap 3
Druk uw boarding pass af.

Stap 4
Heeft u bagage om in te checken? Geef deze af bij het dichtstbijzijnde bagageafgiftepunt en loop door naar de gate. Goede reis!

Ook als u al heeft ingecheckt kunt u uw boarding pass afdrukken bij een kiosk. Op Amsterdam Airport Schiphol zijn deze de hele dag beschikbaar. Op andere luchthavens kunt u ten minste twee uur voor vertrek bij een kiosk inchecken en uw boarding pass afdrukken.

Bekijk de lijst van luchthavens met kiosken

Inchecken voor vluchten naar Azië 
Onze kiosken zijn ook beschikbaar in het Chinees, Koreaans en Japans. Bij de gate staan medewerkers voor u klaar. om omroepberichten voor u in het Chinees, Koreaans of Japans te vertalen en u waar nodig te helpen.

Lees verder over onze dienstverlening op specifieke routes

SkyPriority services

Sky Priority logo

Reist u First Class of Business Class, bent u Flying Blue Gold- of Platinum-deelnemer of SkyTeam Elite Plus-deelnemer? Dan profiteert u van een vipbehandeling en een speciale incheckbalie waar u met voorrang kunt inchecken.

Ook uw bagage krijgt voorrang: u kunt deze afgeven bij een selfservice- of regulier bagageafgiftepunt. Op Amsterdam Airport Schiphol vindt u deze bij balie 9, 10 en 11.

Na het inchecken profiteren SkyPriority-passagiers op steeds meer luchthavens wereldwijd van een snellere doorgang bij de veiligheids- en paspoortcontrole.

Volg voor een vlot verloop van uw reis de rode SkyPriority-borden!

Lees verder over SkyPriority


Sneller naar de gate vanaf Privium Parking P2 op Amsterdam Airport

Let op
: de Privium-voetgangersbrug van P2 naar pier B en C is gesloten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Schiphol .


Incheckbalies

Airport map
Overview of Amsterdam Airport Schiphol’s departure terminalsDeze afbeelding vergroten

U kunt ook bij de balie inchecken voor elke vlucht die op die dag vertrekt. Op Amsterdam Airport Schiphol bevinden de incheckbalies voor Schengen-landen zich in Vertrekhal 1, balie 7, en voor niet-Schengen-landen in Vertrekhal 2, balies 12 en 13. U kunt op elke dag van de week vanaf 04:30 ´s ochtends uw bagage afgeven in de vertrekhal. Op de schermen ziet u de betreffende incheckbalies staan.

Lounge check-in

Comfortabel en in alle rust inchecken kan in onze KLM Crown-lounges op Amsterdam Airport Schiphol, Houston, Dubai en Toronto. Daarnaast is inchecken mogelijk in alle Delta Sky Club Lounges en in de Air France-lounge in terminal 2E, 2F en 2G op Parijs-Charles de Gaulle.

Lees verder over onze lounges

Bagageafgiftepunt

Als u bent ingecheckt hoeft u alleen nog uw ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Op Amsterdam Airport Schiphol bevinden de bagageafgiftepunten voor Schengen-landen zich in Vertrekhal 1, balie 7, en voor niet-Schengen-landen in Vertrekhal 2, balies 12 en 13. Op de meeste luchthavens kunt u uw bagage afgeven op de dag van vertrek, tot 2 uur voor vertrek van uw vlucht.

Bij ieder bagagestuk dat u incheckt, krijgt u een bagagelabel. Bewaar deze labels zorgvuldig tot u uw bagage weer terug heeft.


Lees verder over bagage

Bagage afgeven bij de automaat

Self-service baggage drop-off points at Schiphol

Op Amsterdam Airport Schiphol kunt u uw bagage ook bij een selfservice bagageafgiftepunt afgeven. Voor Schengen-landen bevinden deze selfservice bagageafgiftepunten zich in Vertrekhal 1, balie 7, en voor niet-Schengen-landen in Vertrekhal 2, balies 12 en 13.

U kunt een selfservice bagageafgiftepunt gebruiken als:

  • u al heeft ingecheckt, online of bij een van onze kiosken;
  • u niet meer dan uw standaardhoeveelheid bagage meeneemt;
  • u in het bezit bent van geldige reisdocumenten. 


Als u overbagage heeft, dan kunt u de reguliere bagageafgiftepunten gebruiken.

Zo werkt het selfservice bagageafgiftepunt:

Stap 1
Plaats 1 stuk bagage op de band.

Stap 2
Identificeer u door uw boarding pass te scannen.

Stap 3
Uw gegevens worden getoond:controleer deze.

Step 4
Er wordt automatisch een zelfklevend bagagelabel afgedrukt. Bevestig dit aan uw bagage en geef op het scherm aan dat het label is bevestigd.

Stap 5
Het selfservice bagageafgiftepunt drukt een bewijs af. Bewaar dit bewijs goed. Uw koffer is nu ingecheckt.

Herhaal deze stappen voor elk stuk bagage dat u meeneemt.

Bij de selfservice bagageafgiftepunten zijn onze collega’s aanwezig om u zo nodig te helpen.