Inchecken met uw mobiele telefoon

Overal en altijd inchecken voor uw vlucht kan eenvoudig met uw mobiele telefoon. En we maken het u nog gemakkelijker: voor de meeste vluchten kunt u zelfs een elektronische instapkaart op uw mobiele telefoon ontvangen.

Kan ik mobiel inchecken?

Mobiel inchecken is mogelijk:

  • met uw mobiele telefoon met internettoegang
  • voor uzelf en alle andere reizigers in uw groep
  • voor alle door KLM uitgevoerde vluchten en talloze andere vluchten


Er zijn enkele uitzonderingen voor inchecken op KLM.com voor mobiel. Deze uitzonderingen zijn dezelfde als die bij het online inchecken via de reguliere versie van KLM.com.

Lees meer over online inchecken

Zo werkt het

Mobile check-in

Stap 1 – KLM.com voor mobiel
Voer op de browser van uw mobiele telefoon www.klm.com in en ga naar ‘inchecken’. Als u een incheckbericht per sms heeft ontvangen, slaat u deze stap over en gebruikt u simpelweg de link in het sms-bericht.  
 
Stap 2 – Inloggen
Voer de code van uw e-ticket of boeking met vluchtnummer in. Uw gegevens verschijnen op het scherm. 

Stap 3 – Stoel en bagage
U ziet het toegewezen stoelnummer aan boord. Als u wilt kunt u uw stoel wijzigen of kiezen voor een stoel met meer comfort. Wilt u meer bagage meenemen, dan kunt u dit met 20% korting regelen.

Stap 4 – Instapkaart
Afhankelijk van de route, de mogelijkheden van uw telefoon en uw abonnement kunt u de instapkaart per e-mail ontvangen. Er is geen verschil in kwaliteit van de streepjescode.

  • E-mail: u ontvangt één bericht met uw incheckgegevens en een streepjescode.


Kunt u voor uw vlucht geen elektronische instapkaart ontvangen, dan kunt u uw instapkaart thuis of op de luchthaven printen.

Wat is een elektronische instapkaart?

Mobile electronic boarding card

Een elektronische instapkaart bevat al uw vluchtgegevens en een streepjescode die bij het instappen op de luchthaven wordt gescand. U hoeft deze instapkaart dus niet te printen.

In combinatie met uw paspoort of identiteitsbewijs kunt u door alle controles op de luchthaven. Net als met een papieren instapkaart kunt u met de elektronische instapkaart van alle faciliteiten op de luchthaven gebruikmaken.

Een elektronische instapkaart vermeldt geen informatie over uw eventuele Flying Blue-lidmaatschap. Neem uw Flying Blue-kaart dus mee om van alle voordelen van uw deelnemersniveau te profiteren!

Controleer of er een elektronische instapkaart verkrijgbaar is voor uw luchthaven van vertrek

Hoe kom ik indien nodig aan een papieren instapkaart?

Mocht de batterij van uw telefoon leeg zijn of heeft u uw mobiele telefoon vergeten, dan kunt u een instapkaart printen bij een van onze selfservice kiosken, bij een bagageafgiftepunt of aan een incheckbalie op de luchthaven. Dit kan tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek.  

Bekijk de incheckfaciliteiten per luchthaven van vertrek

Bagage inchecken

Nadat u heeft ingecheckt, kunt u uw ruimbagage afgeven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven.

Bekijk de bagageafgiftetijden

Bent u ingecheckt? Ga naar uw Flight Guide

Nieuwsgierig naar wat er op het menu staat of wilt u meer weten over uw vlucht, de crew en het toestel? Ga via Mijn Reis naar uw Flight Guide. U kunt de Flight Guide op elk apparaat gebruiken. Vergeet hem dus niet op te slaan op uw mobiele telefoon of tablet voordat u op reis gaat!

De Flight Guide is beschikbaar vanaf 6 dagen voor het vertrek van uw KLM-vlucht.

Ga rechtstreeks naar de Flight Guide