Reizen met kinderen

We maken het onze jonge passagiers en hun ouders graag naar hun zin. Lees hoe u van uw gezinsreis met KLM uw beste reis ooit maakt!

Op deze pagina:

 
 

Reisvoorbereiding

Reisdocumenten

  • Reist uw kind alleen, met slechts een ouder of verzorger, of met een volwassene die geen ouderlijk gezag heeft? Vul dan een toestemmingsformulier in voordat uw kind door de beveiligingscontrole gaat. Lees meer over het toestemmingsformulier voor reizen met minderjarige naar het buitenland.
  • Heeft uw kind een andere achternaam dan u? Neem dan het trouwboekje of de geboorteakte(s) mee als bewijs van uw verwantschap.
  • Kinderen van burgers van de Europese Unie die van, naar of via landen in de Europese Unie reizen, moeten hun eigen paspoort of identiteitskaart bij zich hebben. Het is niet langer toegestaan om hun namen in het paspoort van hun ouders in te voeren. Deze regel is niet van toepassing op documenthouders van het Verenigd Koninkrijk of Ierland.
  • Reist u met uw kind(eren) in Economy Class vanaf een Britse luchthaven? Lees meer over de afschaffing van de Air Passenger Duty-belasting voor kinderen onder de 16 jaar .
  • Voor het reizen van en naar Zuid-Afrika moeten kinderen mogelijk verschillende documenten meenemen, ongeacht of ze met beide ouders reizen, met een ouder, met een begeleidende volwassene of alleen. Lees meer over de documenten die nodig zijn voor reizen van en naar Zuid-Afrika .
  • Wilt u meer weten over reizen met kinderen? Lees meer over reizen met kinderen op de website van het Nederlandse Ministerie van Defensie  (van toepassing voor alle nationaliteiten) of kijk op de website van de ambassade van het desbetreffende land.


Vaccinaties en medicijnen

Reist u naar een tropische of subtropische bestemming? Controleer dan zo vroeg mogelijk welke vaccinaties u en uw gezin nodig hebben. Bekijk het gezondheidsadvies voor uw bestemming 

Aan boord van KLM-vluchten mag u alle medicijnen voor u of uw gezin meenemen. Zorg er wel voor dat de naam van de gebruiker op de medicatie is vermeld. Overschrijden uw vloeibare medicijnen de limiet van 100 ml (3,4 oz)? Vergeet dan niet om een doktersverklaring mee te nemen.


Zwangerschap

We raden u af om te vliegen als u 36 weken of langer zwanger bent, of in de eerste week na de bevalling. Vraag altijd eerst om advies bij de huisarts als u in verwachting bent van een meerling. Als u in het verleden zwangerschapscomplicaties heeft gehad, heeft u toestemming nodig van uw huisarts om te mogen vliegen.