De Unaccompanied Minor-service

Voor alleenreizende kinderen van 5 tot en met 14 jaar oud is het verplicht onze Unaccompanied Minor-service te reserveren. De service kan eventueel ook voor 15- tot en met 17-jarigen worden geboekt.
 

De Unaccompanied Minor-service

Stewardess and child

Met de Unaccompanied Minor-service weet u zeker dat uw kind veilig alleen op reis kan. Deze service is verplicht voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar die alleen reizen of die in een andere reisklasse reizen dan de volwassene die hen begeleidt. Voor kinderen van 15 tot 17 jaar kan de service naar wens worden gereserveerd.

Voor vertrek en bij aankomst begeleidt ons KLM-personeel, of personeel ingehuurd door KLM, uw kind tijdens het in- en uitstappen, ook in het geval van eventuele vertragingen. En tijdens de vlucht houdt ons cabinepersoneel een extra oogje in het zeil.

Bij een lange overstap op Amsterdam Schiphol, brengen wij uw kind naar onze Junior Jet Lounge. Hier kan uw kind zich, onder het genot van een glaasje fris, storten op allerlei leuks: tekenen, speelgoed, computerspelletjes of de laatste films. Lekker rustig loungen op een van de zitzakken met een fijn boek (in verschillende talen) kan natuurlijk ook.

Via telefoon, e-mail en sms houden we u op de hoogte van eventuele veranderingen in het reisschema van uw kind. Aan het eind van de reis begeleiden we uw kind persoonlijk naar degene die u heeft gemachtigd om het kind op te halen.

KLM staat een overstap voor alleenreizende kinderen uitsluitend toe op vluchten van KLM, AIR FRANCE en Delta Air Lines. Neem bij vragen contact op met KLM Contactcentrum.

 

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat uw kind over alle reisdocumenten voor zijn of haar gehele reis beschikt.


Bekijk welke reisdocumenten u nodig heeft

Check uw reis
 

Zo werkt het

Boeken
Reist uw kind alleen? Boek zijn/haar vlucht dan uiterlijk 24 uur voor vertrek en reserveer de Unaccompanied Minor-service. Deze service kan niet los van de vlucht worden gereserveerd en is alleen te boeken via KLM Contactcentrum of via uw reisagent. Tijdens het maken van de reservering noteren we de gegevens van uw kind. Ook noteren we de contactgegevens van de persoon die voor het kind boekt. We raden u aan het Handling Advice-formulier in te vullen voordat u telefonisch contact met ons opneemt.

Inchecken
De Unaccompanied Minor-service moet uiterlijk 24 uur voor vertrek zijn geboekt. Tijdens online inchecken krijgt u een incheckbevestiging die u kunt printen en bij de incheckbalie op de luchthaven voor een boardingpass kunt inwisselen.

Een volwassene of begeleider van 18 jaar of ouder moet het kind 2½ uur voor vertrek naar de incheckbalie brengen. Op Amsterdam Airport Schiphol is dat balie 8 in vertrekhal 1 (Europese vluchten) of balie 16 in vertrekhal 2 (intercontinentale vluchten). U dient een geldig identiteitsbewijs mee te nemen en op de luchthaven te blijven tot de vlucht van het kind is vertrokken.

Met het Handling Advice-formulier, dat u volledig ingevuld en ondertekend dient in te leveren bij de balie, machtigt u ons om uw kind op reis te mogen begeleiden. We raden aan om dit formulier thuis te downloaden en in te vullen, af te drukken en het origineel en 4 kopieën mee te nemen naar de luchthaven. U kunt dit formulier ook bij de incheckbalie afhalen.

Aankomst
Na aankomst dragen wij uw kind alleen over aan de persoon die volgens het Handling Advice-formulier is gemachtigd om uw kind op de eindbestemming op te halen. De persoon die het kind ophaalt moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. Wij geven uw kind niet mee aan vertegenwoordigers van een bedrijf of organisatie, dus we verzoeken u hier de naam van een individu in te vullen.

Boek de Unaccompanied Minor-service via het online formulier

Ga naar het Handling Advice-formulier

Lees verder over het ontvangen van vluchtinformatie

 

Kosten

Voor de Unaccompanied Minor-service betaalt u – ongeacht de leeftijd van het kind – het tickettarief voor volwassenen en een servicetoeslag. In de onderstaande tabel vindt u het exacte bedrag voor enkele vluchten. Voor een retour geldt de dubbele toeslag. Tot 4 kinderen wordt de toeslag voor alleenreizende kinderen slechts eenmaal berekend. Deze alleenreizende kinderen hoeven geen familie van elkaar te zijn, ze moeten alleen samen geboekt zijn en dezelfde boekingscode hebben.

Let op: de onderstaande prijzen worden omgerekend naar de plaatselijke valuta en in sommige landen kan er een lokale belasting bij deze prijzen worden opgeteld.


Servicetoeslag Unaccompanied Minor-service (enkele reis):


Enkele reis

EUR

Europese directe vlucht

100

Intercontinentale directe vlucht

150

Vanaf een Europese luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een andere Europese luchthaven

200

Vanaf een Europese luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een intercontinentale luchthaven (of andersom)

250

Vanaf een intercontinentale luchthaven via Amsterdam Airport Schiphol naar een andere intercontinentale luchthaven

300

KLM-vlucht tussen twee luchthavens, maar niet Amsterdam Airport Schiphol

100

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol via een bestemming binnen de Verenigde Staten naar een intercontinentale luchthaven

250